Ένα ποτήρι φρέσκου χυμού ροδιού περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2 και C, κάλιο, σίδηρο και σελήνιο, ενώ σύμφωνα με τις έρευνες το ρόδι:
1. είναι πηγή αντιοξειδωτικών
2. μειώνει τη χοληστερόλη
3. μειώνει την αρτηριακή πίεση
4. σε πηχτή μορφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γαργάρες που αντιμετωπίζουν τον πονόλαιμο,
5. ανακατεμένος με ελαιόλαδο, βοηθάει στον αποχρωματισμό των κηλίδων του δέρματος.
Τελευταίες πειραματικές μελέτες, δείχνουν ότι το ρόδι μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπλοκών που συχνά παρουσιάζουν οι ασθενείς αυτοί!