https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, November 24, 2010

Μια κανέλα την ημέρα.. τον διαιτολόγο κάνει πέρα



Εκτός από μπαχαρικό, η κανέλα διεκδικεί πλέον και το ρόλο του διεγερτικού στο μεταβολισμό.
Έτσι λοιπόν μισό κουταλάκι την ημέρα στο φρούτο ή στο γιαούρτι μπορεί να διώξει ένα κιλό από πάνω μας, το μήνα.
Η κανέλα είναι μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το δέντρο Cinamomum Celylanicum και Cinamomum Cassia, γνωστό και ως Κασσιά. Οι χώρες βασικά που καλλιεργείται είναι οι: Κεϋλάνη, Ινδία, Κίνα, Αντίλλες και αλλού. Τα κύρια συστατικά της κανέλας είναι: 1-4% πτητικά έλαια (60-80% κινναμικές αλδεΰδες, 4-10% ευγενόλη) 8% φλαβονοειδή (προανθοκυανιδίνες, κινναμικές ταννίνες).