https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, February 17, 2017

: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 1983-2016




: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ 1983-2016



pantelos


To τραγικό συμβάν του δυστυχήματος που κόστισε την ζωή του δημοφιλούς τραγουδιστή Π.Παντελίδη έχει σοκάρει την ελληνική και κυπριακή κοινή γνώμη καθώς χάθηκε ένας καλλιτέχνης που όλη η Ελλάδα κάποια στιγμή σιγοψιθύρισε τα τραγούδια του.

Την τραγωδία έφερε στην δημοσιότητα το pronews.gr από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ στις 10:15 από όπου όλη Ελλάδα ενημερώθηκε γι' αυτό.

Να σημειώσουμε ότι ο Π.Παντελίδης ήταν ένας 100% αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης εκτός κυκλωμάτων, που αναδείχθηκε όχι μέσω κάποιας εταιρικής εμπορικής προώθησης αλλά χρησιμοποιώντας ένα δωμάτιο... του διαμερίσματος που έμενε προκειμένου να ηχογραφήσει με την κιθάρα του τα τραγούδια του και να ανεβάζει βίντεο στο youtube.

Ακολούθησαν κάποιες εμφανίσεις του σε μπαράκια της γειτονιάς στη Ν.Φιλαδέλφεια, την Ν.Ιωνία κ.λ.π κι από εκεί ξεκίνησε η εκτόξευσή του στο καλλιτεχνικό στερέωμα της χώρας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου του 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Εργαζόταν ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί για να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν έχει σχετικές σπουδές, αλλά είναι αυτοδίδακτος. Έμαθε επίσης μόνος του να παίζει τα μουσικά όργανα και συνθέτει μελωδίες. Ακόμα έχει ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ στην Νέα Ιωνία.


                                                               
Οι πρώην του συνάδελφοι κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό παιδί που του άρεσε να σκαρώνει φάρσες και αστεία. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. Η στρατιωτική ζωή δεν φαινόταν να του ταιριάζει. Γρήγορα την εγκατέλειψε προκειμένου να κάνει καριέρα στο τραγούδι.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος.

Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Eίχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά».

To 2012 είχε προηγηθεί μια κακόγουστη φάρσα μέσω Ίντερνετ στην οποία τον παρουσίαζαν ως νεκρό σε τροχαίο κάτι που στην πραγματικότητα δεν είχε γίνει.

Η μακάβρια φάρσα τότε δημιουργήθηκε από σελίδα στο Facebook στη μνήμη του τραγουδιστή. Τότε έλεγαν ότι ο Παντελής Παντελίδης τραυματίστηκε θανάσιμα και πέθανε στο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε όταν διερχόμενος οδηγός έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» σε κολώνα.

Εκπρόσωπος του τραγουδιστή τότε δήλωσε πως ο Παντελής χαίρει άκρας υγείας και απέδωσε τις φήμες σε κακοήθεις που θέλουν να τον βλάψουν.

Δυστυχώς σήμερα δεν είναι φάρσα, ο Παντελής όντως σκοτώθηκε και η πίκρα σε όλους τους θαυμαστές του είναι πέρα για πέρα αληθινή και επαληθεύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια.