https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, September 16, 2015

Αγκινάρες για το συκώτι

Πολλοί διαιτολόγοι πιστεύουν οτι οι αγκινάρες έχουν περισσότερη θρεπτική αξία όταν αποχυμώνονται παρά όταν μαγειρεύονται. Περιέχουν Κάλιο, Σίδηρο, Ιώδιο και Φώσφορο, καθώς και βιταμίνες Α και Β.


Πολλοί διαιτολόγοι αναφέρουν οτι η αγκινάρ είναι εξαιρετικά ευεργετική και μάλιστα προστατεύει τον άνθρωπο από τον διαβήτη.       
        
Η αγκινάρα διεγείρει το συκώτι για παραγωγή και έκκριη χολής και γι’ αυτό είναι απαραίτητη (ιδιαίτερα σε χυμό) για όσους έχουν Ίκτερα ή ΗπατικήΑνεπάρκεια. Ο χυμός πρέπει να πίνεται την άνοιξη.

Είναι επίσης διουρητική, γι’ αυτό είναι καλό και για όσους έχουν πέτρες στα νεφρά. Δυστυχώς όμως όχι για τους νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαραση, γιατί περιέχει υψηλή ποσότητα Καλίου.

Είναι τονωτική, αντιγηραντική και βοηθάει ιδιαίτερα στη μετεγχειρητική αναιμία.

Βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις αρθριτικών και ρευματισμών και ιδιαίτερα το ζουμί από βραστές αγκινάρε είναι εξαιρετικό για τις αιμοροϊδες(όταν πίνεται με πολύ λάδι και λίγο αλάτι)

Εμπορδίζει την αύξηση της χοληστερίνης.

Οι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν ΔΕΝ πρέπει να τρώνε αγκινάρες γιατί εξουδετερώνουν το σίδηρο το οποίο έχουν μεγάλη ανάγκη, ενώ η Κυναρίνη μπορεί να προκαλέσει εμετούς και κολικό στο παιδάκι.

Όλα τα οφέλη της αγκινάρας, υπάρχουν όσο αυτή είναι φρέσκια. Όταν μπαίνει στην κατάψυξη ή γίνεται τουρσί, δεν έχει καμία αξία.

Όταν μαγειρεύονται χάνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους αξίας. Τοτρυφερό μέρος τους είναι τρυφερό και μπορεί να φαγωθεί ωμό.

Θερπαευτική χρήση:

Χρησιμοποιούμε τα φύλα της αγκινάρας: Βράζουμε 100 γρ. σε ένα λίτρο νερού. Δυστυχώς το ζουμί της είναι αρκετά πικρό, αλλά είναι σημαντικό να το πιείτε σκέτο και μετά μένει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. Πίνουμε ένα φλιτζάνι την ημέρα με άδειο στομάχι.

Αγκινάρες για το συκώτι

Πολλοί διαιτολόγοι πιστεύουν οτι οι αγκινάρες έχουν περισσότερη θρεπτική αξία όταν αποχυμώνονται παρά όταν μαγειρεύονται. Περιέχουν Κάλιο, Σίδηρο, Ιώδιο και Φώσφορο, καθώς και βιταμίνες Α και Β.

Πολλοί διαιτολόγοι αναφέρουν οτι η αγκινάρ είναι εξαιρετικά ευεργετική και μάλιστα προστατεύει τον άνθρωπο από τον διαβήτη.       
        

Η αγκινάρα διεγείρει το συκώτι για παραγωγή και έκκριη χολής και γι’ αυτό είναι απαραίτητη (ιδιαίτερα σε χυμό) για όσους έχουν Ίκτερα ή ΗπατικήΑνεπάρκεια. Ο χυμός πρέπει να πίνεται την άνοιξη.

Είναι επίσης διουρητική, γι’ αυτό είναι καλό και για όσους έχουν πέτρες στα νεφρά. Δυστυχώς όμως όχι για τους νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαραση, γιατί περιέχει υψηλή ποσότητα Καλίου.

Είναι τονωτική, αντιγηραντική και βοηθάει ιδιαίτερα στη μετεγχειρητική αναιμία.

Βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις αρθριτικών και ρευματισμών και ιδιαίτερα το ζουμί από βραστές αγκινάρε είναι εξαιρετικό για τις αιμοροϊδες(όταν πίνεται με πολύ λάδι και λίγο αλάτι)

Εμπορδίζει την αύξηση της χοληστερίνης.

Οι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν ΔΕΝ πρέπει να τρώνε αγκινάρες γιατί εξουδετερώνουν το σίδηρο το οποίο έχουν μεγάλη ανάγκη, ενώ η Κυναρίνη μπορεί να προκαλέσει εμετούς και κολικό στο παιδάκι.

Όλα τα οφέλη της αγκινάρας, υπάρχουν όσο αυτή είναι φρέσκια. Όταν μπαίνει στην κατάψυξη ή γίνεται τουρσί, δεν έχει καμία αξία.

Όταν μαγειρεύονται χάνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους αξίας. Τοτρυφερό μέρος τους είναι τρυφερό και μπορεί να φαγωθεί ωμό.

Θερπαευτική χρήση:

Χρησιμοποιούμε τα φύλα της αγκινάρας: Βράζουμε 100 γρ. σε ένα λίτρο νερού. Δυστυχώς το ζουμί της είναι αρκετά πικρό, αλλά είναι σημαντικό να το πιείτε σκέτο και μετά μένει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. Πίνουμε ένα φλιτζάνι την ημέρα με άδειο στομάχι.
enallaktiki drasi
- See more at: http://master-lista.blogspot.ca/2013/06/blog-post_3920.html#sthash.CebvL2Xl.dpuf

Αγκινάρες για το συκώτι

Πολλοί διαιτολόγοι πιστεύουν οτι οι αγκινάρες έχουν περισσότερη θρεπτική αξία όταν αποχυμώνονται παρά όταν μαγειρεύονται. Περιέχουν Κάλιο, Σίδηρο, Ιώδιο και Φώσφορο, καθώς και βιταμίνες Α και Β.

Πολλοί διαιτολόγοι αναφέρουν οτι η αγκινάρ είναι εξαιρετικά ευεργετική και μάλιστα προστατεύει τον άνθρωπο από τον διαβήτη.       
        

Η αγκινάρα διεγείρει το συκώτι για παραγωγή και έκκριη χολής και γι’ αυτό είναι απαραίτητη (ιδιαίτερα σε χυμό) για όσους έχουν Ίκτερα ή ΗπατικήΑνεπάρκεια. Ο χυμός πρέπει να πίνεται την άνοιξη.

Είναι επίσης διουρητική, γι’ αυτό είναι καλό και για όσους έχουν πέτρες στα νεφρά. Δυστυχώς όμως όχι για τους νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαραση, γιατί περιέχει υψηλή ποσότητα Καλίου.

Είναι τονωτική, αντιγηραντική και βοηθάει ιδιαίτερα στη μετεγχειρητική αναιμία.

Βοηθάει πολύ σε περιπτώσεις αρθριτικών και ρευματισμών και ιδιαίτερα το ζουμί από βραστές αγκινάρε είναι εξαιρετικό για τις αιμοροϊδες(όταν πίνεται με πολύ λάδι και λίγο αλάτι)

Εμπορδίζει την αύξηση της χοληστερίνης.

Οι έγκυες και οι μητέρες που θηλάζουν ΔΕΝ πρέπει να τρώνε αγκινάρες γιατί εξουδετερώνουν το σίδηρο το οποίο έχουν μεγάλη ανάγκη, ενώ η Κυναρίνη μπορεί να προκαλέσει εμετούς και κολικό στο παιδάκι.

Όλα τα οφέλη της αγκινάρας, υπάρχουν όσο αυτή είναι φρέσκια. Όταν μπαίνει στην κατάψυξη ή γίνεται τουρσί, δεν έχει καμία αξία.

Όταν μαγειρεύονται χάνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους αξίας. Τοτρυφερό μέρος τους είναι τρυφερό και μπορεί να φαγωθεί ωμό.

Θερπαευτική χρήση:

Χρησιμοποιούμε τα φύλα της αγκινάρας: Βράζουμε 100 γρ. σε ένα λίτρο νερού. Δυστυχώς το ζουμί της είναι αρκετά πικρό, αλλά είναι σημαντικό να το πιείτε σκέτο και μετά μένει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα. Πίνουμε ένα φλιτζάνι την ημέρα με άδειο στομάχι.
enallaktiki drasi
- See more at: http://master-lista.blogspot.ca/2013/06/blog-post_3920.html#sthash.CebvL2Xl.dpuf