https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, August 19, 2015

Ούφο και αρχαίοι

Τον τελευταίο καιρό και κυρίως χάρη σε εκπομπές όπως στο Ancient Aliens, έχουν έρθει πάλι στο προσκήνιο οι θεωρίες του περίφημου Έριχ Φον Ντένιγκεν. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Ντένιγκεν με το βιβλίο του «Άρματα των Θεών;» έθεσε τις βάσεις για τη θεωρία των «αρχαίων αστροναυτών». Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, οι αρχαίοι ήταν αδύνατον να κατασκευάσουν με τα πενιχρά τεχνικά τους μέσα τεράστια έργα όπως τις Πυραμίδες.

Η θεωρία αυτή λοιπόν, λέει ότι στην αρχαιότητα, διάφοροι λαοί ήταν σε στενή επαφή με εξωγήινους, οι οποίοι, για τους δικούς τους σκοπούς, τους βοήθησαν να κατασκευάσουν μερικά από τα τεράστια έργα τους. Σύμφωνα με τους θιασωτές τις θεωρίας αυτής, τα στοιχεία για την παρουσία των εξωγήινων και της τεχνολογίας τους, βρίσκονται στους μύθους αλλά και τα έργα τέχνης διάφορων λαών.
Εξωγήινοι στην Αρχαία Ελλάδα;
Σύμφωνα με τον Ντένιγκεν και τους ακόλουθους του, υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν πως και οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σε επαφή με τους «αρχαίους αστροναύτες». Το πρώτο στοιχείο είναι τα αρχαία έργα Κυκλαδικής τέχνης, τα οποία απεικονίζουν ανθρώπινες μορφές με επιμήκη κεφάλια και χαρακτηρηστικά που θυμίζουν τους «γκρίζους εξωγήινους», δηλαδή τη πιο δημοφιλή περιγραφή που έχει γίνει για τους εξωγήινους από ανθρώπους που φέρονται να τους συνάντησαν.
Άλλα στοιχεία βρίσκονται και στους μύθους μας. Ένα από αυτά είναι η αφθονία των τεράτων που συναντάμε στην Ελληνική μυθολογία. Σύμφωνα με τους οπαδούς του Ντένιγκεν, η Μέδουσα, η Λερναία Ύδρα και άλλα τέρατα ήταν απολύτως υπαρκτά. Επρόκειτο ίσως για πειράματα των εξωγήινων.
Άλλο στοιχείο είναι η ύπαρξη πολύ προηγμένων μηχανισμών και κατασκευών από τους Αρχαίους Έλληνες όπως φυσικά ο Αστρολάβος των Αντικυθήρων ή η μηχανή του Ήρρωνα που θεωρείται το πρωτότυπο της ατμομηχανής. Τέλος, στοιχεία για τα ούφο στην αρχαία Ελλάδα συναντάμε και σε ιστορικές αναφορές. Λέγεται ας πούμε πως στη μάχη των Γαυγαμήλων, παρουσιάστηκαν «ιπάμενες ασπίδες» στον ουρανό, οι οποίες τρόμαξαν τους Πέρσες. Αυτές οι «ιπτάμενες ασπίδες» λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο από ιπτάμενοι δίσκοι ή απλά ούφο.
Η αλήθεια είναι εκεί έξω
Εννοείται πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων δεν συμμερίζεται τις απόψεις του Ντένιγκεν. Σύμφωνα με την επιστήμε λοιπόν, το γεγονός ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως κατασκευάστηκε κάτι, δε σημαίνει ότι ήταν αδύνατον να κατασκευαστεί από τους αρχαίους. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως δεν ξέρουμε και πολλά σχετικά με τα εργαλεία και τις τεχνικές τους. Με άλλα λόγια, το ότι δεν έχουμε ανακαλύψει το «κλειδί» για κάποια μυστήρια, δε σημαίνει πως αυτό δεν υπάρχει ή πως η απάντηση είναι «ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ».
Ένα ρητό λέει πως η απουσία αποδείξεων δεν είναι απόδειξη της απουσίας τους. Το πρόβλημα είναι αυτό ισχύει και για τους οπαδούς των αρχαίων ούφο και για τους επιστήμονες. Με άλλα λόγια, όσο ωραία και ενδιαφέρουσα και να ακούγεται μία θεωρία σχετικά με τα ούφο και τους αρχαίους, είναι καλό να τη μελετάμε και λίγο πριν την αποδεχθούμε τελείως. Στο κάτω – κάτω, αποδίδοντας τα μεγάλα έργα των αρχαίων Ελλήνων και άλλων λαών στους εξωγήινους, στην ουσία υποτιμάμε και εκμηδενίζουμε την ευφυΐα και την εφερευτικότητα τους.