https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, August 22, 2015

Έντερο: ο "βασιλιάς" των οργάνων!


ΤΑ 5 ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Το ζήτημα της τροφής δεν σταματάει μόνο στη φυσική τροφή… Αρχίζει με την καθαρή σκέψη, τα θετικά συναισθήματα, την ανώτερη επίγνωση… Η αληθινή καθαρότητα ξεκινάει από μέσα… Κατόπιν εκδηλώνεται και στο υλικό πεδίο… «Όπως μέσα, έτσι και έξω»
Το εξωτερικό επίπεδο ενός ανθρώπου διαμορφώνεται σύμφωνα με τον εσωτερικό του κόσμο… Ας καλλιεργήσουμε την καθαρότητα του νου και των ιστών…
– Η αγνότητα του νου αποτελεί Πνευματικό έργο…
– Η καθαρότητα της ύλης, ξεκινάει από τη δουλειά με το σώμα μας και όλα ξεκινούν από την «Αποτοξίνωση«.
Υπάρχουν 5 βασικά όργανα αποβολής στο σώμα μας. Εάν οποιοδήποτε από τα 5 όργανα αυτά υπολειτουργεί, όλα τα υπόλοιπα επιβαρύνονται και η αποβολή των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού δυσχεραίνεται.
Τα 5 κύρια όργανα αποβολής άχρηστων ουσιών είναι: 
  1. Το Δέρμα. Η σωστή φροντίδα του δέρματος, βοηθάει στην ομαλή λειτουργία και των υπολοίπων οργάνων αποβολής. Το βούρτσισμα του δέρματος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα προϊόντα του μεταβολισμού που εκκρίνονται μέσω της εφίδρωσης. 
  2. Τα Νεφρά. Οι νεφροί είναι τόσο σημαντικοί για την εσωτερική μας καθαρότητα, γι΄αυτό είναι δύο. Μας προσφέρουν μία έξτρα ικανότητα για το φιλτράρισμα του αίματος και την αποβολή των τοξικών αποβλήτων και των περιττών υγρών. Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε τα νεφρά μας είναι η κατανάλωση άφθονου καθαρού νερού. 
  3. Το Λεμφικό σύστημα. Η λέμφος συλλέγει τα ενδοκυτταρικά απόβλητα και τα φέρνει στο αίμα. Κατόπιν αυτά περνούν από επεξεργασία στο συκώτι και φιλτράρονται από τα νεφρά. Η κυκλοφορία της λέμφου εξαρτάται από την κίνηση των άκρων και τη δράση των μυών. Συνεπώς η άσκηση ευεργετεί πολύ τη λέμφο. 
  4. Οι Πνεύμονες. Μέρος των τοξικών αποβλήτων που παράγονται στον οργανισμό, αποβάλλονται από τους πνεύμονες σε μορφή αερίων. Το διοξείδιο του άνθρακα εναλλάσσεται με το οξυγόνο κατά την αναπνοή. 
  5. Τα Έντερα. Τα Έντερα είναι ο «βασιλιάς των οργάνων αποβολής». Η καθαρότητα όλων των ιστών του σώματος εξαρτάται από την καθαρότητα του εντέρου. Αποτελεί την πηγή των περισσότερων τοξινών που φέρονται στο αίμα και στη λέμφο, μέσω των εντερικών τοιχωμάτων και εναποτίθενται στους ιστούς. Αναπόφευκτα ακολουθεί εντερική τοξιναιμία. Δηλαδή ο οργανισμός αυτό-τοξινώνεται από τα ίδια του τα τοξικά απόβλητα. 
Τι είναι η «Ανακλαστική αντίδραση του νευρικού τόξου» του Gr. Bernard Jensen;
Στη 2η εβδομάδα ανάπτυξης, το έμβρυο αποκτά το σχήμα του πρωτογενούς εντερικού σωλήνα, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται το νευρικό του σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι εντερικοί και οι νευρικοί ιστοί συνδέονται στενά. Την 4η εβδομάδα, οι κάλυκες πνευμόνων και ύπατος, αρχίζουν να σχηματίζονται ως διογκώσεις από τον εντερικό και νευρικό ιστό. Την 6η εβδομάδα αρχίζουν να σχηματίζονται και οι κάλυκες των υπολοίπων οργάνων, που είναι επικαλυμμένοι με μία μεμβράνη, που αποτελείται από τους ίδιους ιστούς που σχημάτισαν τους εντερικούς και τους νευρικούς ιστούς, στις πρώτες φάσεις της εμβρυικής ανάπτυξης. ΑΡΑ οι ιστοί του πρωτογενούς εντέρου, περιβάλλουν κάθε όργανο μέσα στο σώμα μας, με δική τους μεμβράνη, που σημαίνει ότι συγκεκριμένες περιοχές του εντέρου, συνδέονται ανακλαστικά με ορισμένα όργανα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το εκάστοτε «ασθενές» τμήμα του εντέρου, να σχετίζεται με το εκάστοτε «ασθενές» όργανο. ΑΡΑ αποτοξινώνοντας και θεραπεύοντας το «ασθενές» έντερο, κατ΄επέκταση θεραπεύουμε και το «ασθενές» όργανο.
Ποιος είναι ο «Νόμος της Ίασης» του Hering;
Σύμφωνα με το Νόμο της Ίασης του Hering (ομοιοπαθητικός που ίδρυσε την πρώτη σχολή ομοιοπαθητικής στις ΗΠΑ) «Η ίαση λαμβάνει χώρα από μέσα προς τα έξω, από το κεφάλι προς τα κάτω, και με την αντίστροφη σειρά σε σχέση με την πορεία εκδήλωσης των συμπτωμάτων». Ας το αναλύσουμε βήμα-βήμα:
«η ίαση λαμβάνει χώρα από μέσα προς τα έξω» δηλαδή από το έντερο που διατηρεί ανακλαστική σχέση με άλλα σημεία του σώματος.
«Από το κεφάλι προς τα κάτω» δηλαδή από τα εγκεφαλικά κέντρα που επηρεάζουν τα όργανα με τα οποία σχετίζονται.
«Με την αντίστροφη σειρά, σε σχέση με την πορεία εκδήλωσης των συμπτωμάτων» δηλαδή εννοεί ότι η αντίστροφη πορεία οφείλεται στη θεραπευτική κρίση και την αποβολή του τοξικού υλικού, που συνδέεται τόσο με το έντερο, όσο και με τα όργανα που εμπλέκονται στην ασθένεια. Ουσιαστικά επιβεβαιώνει ο Hering ότι το έντερο αποτελεί την πηγή όλων των νοσημάτων, γιατί είναι ο «βασιλιάς» και φροντίζοντας το έντερο, φροντίζουμε όλο το βασίλειο-σώμα μας.

Πως η τοξίνωση του εντέρου επιβαρύνει όλο τον οργανισμό;
Όταν είναι δυσβιωτικό το έντερο (δηλαδή έχει αυξημένη συγκέντρωση από μύκητες, παράσιτα, candida) τότε τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, απορροφώνται από το αίμα. Στη συνέχεια το αίμα μεταφέρει αυτές τις τοξικές ουσίες σε όλο τον οργανισμό, εναποθέτοντας μερικές και στους ιστούς.
Αν είναι δε και επιβαρυμένο οποιοδήποτε άλλο από τα 5 συστήματα αποβολής, τότε κατακρατούνται ακόμα περισσότερες τοξίνες. Καθώς οι τοξίνες συσσωρεύονται στους ιστούς, η κυτταρική λειτουργία τροποποιείται. Επιπλέον εμφανίζονται και πεπτικές διαταραχές, γιατί οι εν μέρει χωνεμένες τροφές επιβαρύνουν το πρόβλημα. Όταν εμφανίζεται μία εκφυλιστική ασθένεια, αυτό σημαίνει ότι οι τοξίνες έχουν συσσωρευτεί σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Όμως γενικότερα επιβαρύνεται ο οργανισμός μας από τοξίνες και το αποτέλεσμα είναι κόπωση, δυσκοιλιότητα, κακή κυκλοφορία του αίματος, ψωρίαση, έκζεμα, ακμή, αρτηριακή πίεση, ζαχαρώδης διαβήτης, δυσλειτουργίες νεφρών και προστάτη, αναιμία, πονοκέφαλος, ημικρανία κ.α… Αναπόφευκτα ο εξασθενημένος οργανισμός, οδηγείται στην εντερική τοξιναιμία δηλαδή στην αυτό-τοξίνωση. Η αυτό-τοξίνωση ενεργοποιείται όταν ο οργανισμός απορροφά μεγάλες ποσότητες από τα ίδια του τα τοξικά απόβλητα. Είναι η επίπτωση της κακής διατροφής και του δυσβιωτικού εντέρου.
Τι είναι η Κολίτιδα;
Η κολίτιδα είναι η ερεθιστική κατάσταση του εντέρου, που συχνά συνδέεται με ψυχολογικό στρες. «Κολίτιδα» σημαίνει «φλεγμονή στο κόλον». Όσοι υποφέρουν από κολίτιδα έχουν συνήθως εναλλαγές δυσκοιλιότητας και διάρροιας, βλέννες, μυϊκές συσπάσεις στην κοιλιακή χώρα, κοιλιακές κράμπες, πόνο, αέρια, τυμπανισμό, αιμορροΐδες και γενικότερη δυσφορία. Η κολίτιδα θεραπεύεται με την απομάκρυνση του αιτίου που την δημιούργησε, δηλαδή πρέπει να εντοπιστούν και να εξαλειφθούν τα αίτια του στρες και της νεύρωσης. Όσοι υποφέρουν από κολίτιδα, σπαστική κολίτιδα, βλεννώδη κολίτιδα, ελκώδη κολίτιδα, είναι αγχώδεις, νευρωτικοί, ακατάστατοι γενικότερα στη ζωή τους, συχνά αφηρημένοι και προβληματικοί σε κάποιους τομείς, εξαιτίας της φλεγμονής του παχέος εντέρου, που τους βασανίζει.
Πως σχετίζονται τα συναισθήματα με το έντερο;
Τα συναισθήματα και η διανοητική μας κατάσταση, επηρεάζουν το έντερο σε μεγάλο βαθμό. Κάθε συναίσθημα που μεταβιβάζεται μέσω του νευρικού συστήματος, επηρεάζει την παροχή αίματος στο παχύ έντερο, καθώς επίσης και στους μυς και στο κόλον. Οι σκέψεις μας μπορούν να διευκολύνουν το ανακλαστικό του νευρικού τόξου, ειδικά στους πιο αδύναμους ιστούς του εντέρου. Αυτή είναι η αντίστροφη δράση του ανακλαστικού του νευρικού τόξου. Επίσης ο φόβος και το άγχος έχουν έντονη επίδραση, αφού το σφιγμένο κόλον μπορεί να ανταποκριθεί με διάρροια. Το έντερο παραμένει σφιγμένο μέχρι να καταλαγιάσει ο φόβος και η ανησυχία. Στην περίπτωση δε της κολίτιδας, η ίδια η ασθένεια προκλήθηκε από νευρική ένταση και άγχος.

link