https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, December 02, 2011

Εκκενώνεται πόλη για βόμβα-μαμούθ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


Εκκενώνεται πόλη για βόμβα-μαμούθ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Τον πανικό έχει σπείρει στη γερμανική πόλη Κόμπλεντζ, μία βόμβα απομεινάρι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία αναγκάζει 45.000 κατοίκους της να εγκαταλείψουν άρον άρον τα σπίτια τους.

Αιτία της ξαφνικής εμφάνισης της βόμβας αποτελεί η ξηρασία στην ευρύτερη περιοχή που επηρέασε την στάθμη του ποταμού Ρήνου, με αποτέλεσμα να ξεπροβάλει στην επιφάνεια του ένα απομεινάρι του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Το απομεινάρι αυτό, δεν ήταν άλλο από την δύο τόνων βόμβα, που χρησιμοποιούσε η βρετανική πολεμική αεροπορία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η βόμβα έχει υποστεί σημαντική διάβρωση και ο κίνδυνος έκρηξης είναι σημαντικότατος. Η εκρηκτική ύλη που περιέχει είναι ικανή να ισοπεδώσει πολλά οικοδομικά τετράγωνα... γι' αυτό και οι αρχές της πόλης των 120.000 κατοίκων αποφάσισαν να διατάξουν την εκκένωση σχεδόν της μισής πόλης!
Συγκεκριμένα 45.000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους έως ότου ειδικοί πυροτεχνουργοί αφοπλίσουν το σκουριασμένο «τέρας»