https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, November 08, 2011

Deutsche Bank: Η μπλόφα στην Ελλάδα έπιασε – Θα πιάσει και στην Ιταλία;


Το μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως χρησιμοποιήσει την εμπειρία που απέκτησε από την περίπτωση της Ελλάδας την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να πιέσει τον Μπερλουσκόνι, αναφέρει η Deutsche Bank σε σημερινό της σημείωμα....


Μία σκληρή απάντηση όπως αυτή στην Ελλάδα ίσως είναι η τακτική που πείσει την Ιταλία, κάνοντας τη να φοβηθεί πως θα εγκαταλειφθεί από τους εταίρους της, κάτι το οποίο πέτυχε με τους Έλληνες πολιτικούς.

Πρόκειται για μεγάλο ρίσκο, αναφέρει Deutsche Bank αλλά προς το παρόν οι πιο ασθενείς χώρες φαίνεται να θέλουν ακόμη το ευρώ αρκετά ώστε να αφήνουν το περιθώριο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη Γερμανία να παίξουν σκληρό παιχνιδι και να πάρουν ό,τι θέλουν αν είναι έτοιμες να αναλάβουν το ρίσκο.

Πράγματι, αναφέρει η Deutsche Bank, ήδη η ΕΚΤ δήλωσε ότι είναι πιθανό να σταματήσει τις αγορές ιταλικών ομολόγων αν η χώρα δεν υιοθετήσει τα μέτρα που υποσχέθηκε.

Αν βέβαια η μπλόφα δεν πιάσει και η Ιταλία δεν υιοθετήσει τα μέτρα και παράλληλα βρεθεί και εκτός αγορών, τότε η ΕΚΤ θα πρέπει να παρέμβει με πολύ μεγαλύτερη δύναμη στη συνέχεια για να αποτρέψει την καταστροφή.

Είναι θέμα στρατηγικής, απ’ την οποία, ωστόσο, εξαρτάται το μέλλον της Ευρωζώνης

ΠΗΓΗ: XrimaNews.gr