https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, November 17, 2011

Ξεκινούν οι γεωτρήσεις στη Νότια Κρήτη ή απασφαλίστηκε και η δεύτερη χειροβομβίδα των ΗΠΑ


Όπως διάβασα στο Defence Net  : 
"...Γεωστρατηγική-ενεργειακή "βόμβα" μεγατόνων εξερράγη στην Βουλή πριν απο λίγο  (  το μεσημέρι), με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών: Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".
Δηλαδή απαίτησε να μην περιοριστούμε στους διαγωνισμούς αλλά να προχωρήσουμε σε γεωτρήσεις άμεσα, ακολουθώντας την τακτική του αείμνηστου Εθνάρχη, προέδρου της Κύπρου,Τάσσου Παπαδόπουλου.
Άμεση ήταν η απάντηση του παριστάμενου υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη (γιατί κάτι μας λέει ότι δεν ήταν τυχαία ούτε η ομιλία του Π.Παναγιωτόπουλου, ούτε η παρουσία του Γ.Μανιάτη;), ο οποίος είπε ότι "Aναφορικά με αυτά που είπε στην ομιλία του ο Π.Παναγιωτόπουλος, έχω να πω ότι σε λίγες ημέρες νομίζω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή".  Στην συζήτηση παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Νιώτης, ο οποίος είπε ότι "Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η ομιλία του Γ.Παπανδρέου χθες".
Ορθώς  αναρωτιέται το Defence Net γιατί τους έπιασε στα ξεφνικά τέτοια "πρεμούρα"  όταν  ειδικά τα τελευταία  δύο χρόνια  βαρεθήκαμε  να ακούμε  για "άμεση εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που  βρίσκονται στο υπέδαφος της Ελλάδας".

Το Defence Net  δίνει την δική του εξήγηση   λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  : "...υπάρχει ... έξωθεν πίεση για "άμεση έναρξη γεωτρήσεων" και μάλιστα ήδη έχει βρεθεί και η εταιρεία που θα τις κάνει. Πιο απλά, μέχρι το καλοκαίρι η Ελλάδα "θα τρυπήσει" νότια της Κρήτης σε ένα κοίτασμα το οποίο δείχνει να είναι το τριπλάσιο εκείνου της Κύπρου. Με εγγυήσεις ασφάλειας να δίνονται τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Γαλλία, που θέλουν πάση θυσία να προχωρήσει άμεσα το project... "

Δεν θα διαφωνήσω ως προς τις διαπιστώσεις  του Defence Net ,όμως  πρέπει να  λάβουμε σοβαρά την   γενικώτερη  κατάσταση  που   διαμορφώνεται   στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και όχι μόνο. 

Ο ρυθμός των  πολιτικο - οικονομικών  αλλαγών αλλά και ανατροπών  στην Ευρώπη   όπωσδήποτε δεν  έχει καμία σχέση   με την  συνηθισμένη  "ιστορική ταχύτητα" των μεταβολών .Οι παγκόσμιες γεωπολιτικές ισορροπίες  όπως τις είχαμε συνηθίσει   ήδη   έχουν αλλάξει και όλα δείχνουν ότι  οι ΗΠΑ  αγωνίζονται  με νύχια  αλλά χωρίς δόντια να κρατήσουν  στα χέρια τους την διαχείριση  της  νεώτερης   Νέας Τάξης Πραγμάτων.
 
Η οικονομική κρίση   που ξεκίνησε σαν  έκρηξη  μιας αμερικανοεβραϊκής   τραπεζοτσιχλόφουσκας , απλώθηκε  σαν  αυτοενισχυόμενο  ωστικό  κύμα  σε όλες τις ΗΠΑ  και τώρα  χτυπά την Ευρώπη  σαν   τροπικός τυφώνας.

Μέσα σε αυτόν τον πανικό  που επικρατεί  στο ιστορικό  κέντρο του  καπιταλισμού δηλαδή τη Ευρώπη , η Γερμανία   προσπαθεί να αρπάξει την  ευκαιρία  διεκδικώντας όχι μόνο  την  ηγεμονία  στη  γηραιά ήπειρο  αλλά  την ίδια την  διαχείριση  της  Νέας Τάξης Πραγμάτων. Το Δ΄ Ράιχ  είναι σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού κάθε Γερμανού  και η ανάγκη  για...