https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, October 11, 2011

Ξεπούλησε η εφημερίδα των "Αγανακτισμένων" της Wall Street





Διαμαρτύρονταν ότι τα μέσα δεν καλύπτουν επαρκώς το κίνημά τους. Τώρα δημιούργησαν το δικό τους μέσο για να εκφράσουν την... αγανάκτησή τους. 

Οι "Αγανακτισμένοι" της Wall Street ή αλλιώς Occupiers δημιούργησαν τη δική τους εφημερίδα, την «Occupiedwall streetJournal», μία τετρασέλιδη έγχρωμη έκδοση στην οποία γράφουν προσωπικές ιστορίες αλλά και καλούν τους συμπολίτες τους να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας τους.



Μάλιστα, η πρώτη έκδοση των 50.000 αντιτύπων ξεπούλησε, ώστε οι δύο εκδότες Jed Brandt και Michael Levitin παρήγγειλαν δεύτερη εκτύπωση ποσότητας 20.000 φύλλων.

Σύμφωνα με τους New York Times οι δύο εκδότες είναι οι Arun Gupta και Jed Brandt, και οι δύο δημοσιογράφοι για τον Indypendent. Kαθώς η έκδοση είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, ένας ιστότοπος ανέλαβε να συγκεντρώσει πόρους για τη χρηματοδότησή της, που τελικά έφτασαν στα 75.000 δολάρια. 



Σε σελίδα της τετρασέλιδης εφημερίδας γίνεται αναφορά στα κινήματα των "Αγανακτισμένων" σε Ελλάδα και Ισπανία αλλά και στην Αραβική Άνοιξη. Το δεύτερο τεύχος, επίσης, εξαντλήθηκε, ενώ οι εκδότες έχουν σκοπό να εκδώσουν κι άλλα τεύχη μελλοντικά.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ PDF ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ΤΗΣ WALL STREET