https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, October 06, 2011

Ο Steve Jobs, Apple Inc 's πεθαίνει από καρκίνο στα 56

Τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός «απίστευτου δημιουργού» εξέφρασαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook χιλιάδες άνθρωποι, θαυμαστές του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 56 ετών. 

 
«Ήταν ένας οραματιστής» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ο Σαρκοζί τον χαρακτήρησε μεγάλο νεωτεριστή και ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι «σπάνια βλέπουμε ανθρώπους με τέτοια επιρροή». 
Steve Jobs on the Cover of Time magazine, April 12, 2010 

Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος), τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.

Oμπάμα: Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή

Steve Jobs as a boySteve Jobs as a boy
 

Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε μάλιστα την ακόλουθη γραπτή δήλωση: «Ο Στιβ ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους Αμερικανούς οραματιστές -αρκετά θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος ώστε να το κάνει».



Steve Jobs in a grade-school classroomSteve Jobs, front and center. Already




Τόνισε ακόμη ότι «οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, «προσωποποιώντας τους υπολογιστές και βάζοντας το διαδίκτυο στις τσέπες μας, ο Τζομπς έφερε την επανάσταση στην πληροφορία, όχι μόνο να είναι προσβάσιμη αλλά και διαισθητική και ψυχαγωγική».


Steve Jobs in high schoolDon't laugh – you went to high school, too




«Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε: «Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν».

Μεντβέντεφ: Ανθρωποι σαν τον Τζομπς αλλάζουν τον κόσμο

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους του Στιβ Τζομπς και όσους θαύμαζαν την ευφυΐα και το ταλέντο του εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας πως άνθρωποι σαν τον συνιδρυτή της Apple «αλλάζουν τον κόσμο».

Σαρκοζί: Mεγάλος νεωτεριστής...

«Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς, ο οποίος υπήρξε ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας, ένας μεγάλος νεωτεριστής και ένας μείζων πρωταγωνιστής της ψηφιακής επανάστασης που ζούμε», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο Facebook.

Τόνισε ότι η ικανότητα του Στιβ Τζομπς «να φέρει την επανάσταση σε ολόκληρους οικονομικούς τομείς με τη δύναμη της φαντασίας και της τεχνολογίας, είναι μια πηγή έμπνευσης για τα εκατομμύρια των μηχανικών και των επιχειρηματιών σ' όλο τον κόσμο».

«Οι προσπάθειές του για να καταστήσει τις νέες τεχνολογίες πιο ελκυστικές και απλούστερες στη χρήση οδήγησαν στην επιτυχία επιχειρήσεις που άλλαξαν τον κόσμο της μικρο-πληροφορικής, της διανομής πολιτιστικών περιεχομένων, των τηλεπικοινωνιών ή του κινηματογράφου των κινουμένων σχεδίων», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μπιλ Γκέιτς: Σπάνια βλέπουμε ανθρώπους με τέτοια επιρροή


«Ο Στιβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε ο Στιβ. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές. Ο Στιβ θα μού λείψει παρά πολύ», δήλωσε o ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Φόρος τιμής και από τους ανταγωνιστές

Τη λύπη του εξέφρασε και ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Sony ένας βασικός αντίπαλος της Apple. «Η ψηφιακή εποχή έχασε το αστέρι της αλλά η ευφυΐα και η δημιουργικότητα του Στιβ θα συνεχίσουν να εμπνέουν γενιές ονειροπόλων και σκεπτόμενων ανθρώπων», δήλωσε ο Χάουαρντ Στρίνγκερ, διευθύνων σύμβουλος της Sony

Η Sony ήταν ο πρώτος όμιλος ο οποίος έθεσε σε κυκλοφορία το γουόκμαν με κασέτα το 1979 και είδε να χάνει την πρωτιά της στην ψηφιακή τεχνολογία όταν η Apple διέθεσε στην αγορά το iPod το 1991.

Οι δύο όμιλοι είναι αντίπαλοι εδώ και χρόνια στους υπολογιστές, την κινητή τηλεφωνία και τις υπηρεσίες που τροφοδοτούν με περιεχόμενο πολυμέσων αυτές τις ψηφιακές συσκευές.

Στη Σεούλ η νοτιοκορεατική Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Apple με την οποία έχει επιδοθεί σε δικαστική διαμάχη, απέτισε φόρο τιμής στον Στιβ Τζομπς τον οποίο χαρακτηρίζει "μεγάλο επιχειρηματία".

«Ο πρόεδρος Στιβ Τζομπς εισήγαγε πολλές επαναστατικές αλλαγές στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας και ήταν ένας μεγάλος επιχειρηματίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Γκι Σουνγκ Σόι και πρόσθεσε: «Το καινοτόμο πνεύμα του και οι αξιόλογες επιτυχίες του θα μείνουν στη μνήμη στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».

Από την άνοιξη του 2011, η Apple και η Samsung, που διαθέτουν στην αγορά τα smartphones iPhone (Apple) και Galaxy S (Samsung) και τις ψηφιακές ταμπλέτες iPad (Apple) και Galaxy Tab (Samsung) επιδίδονται σε μια διεθνή δικαστική διαμάχη μηνύοντας η μια την άλλη για πιστή αντιγραφή της τεχνολογίας και του σχεδίου προϊόντων της.




Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο «Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ».

Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «Τοίχο» του: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις».

Η ζωή και οι χρόνοι του Steven Paul Jobs, Μέρος Πρώτο



Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.

http://www.kansascity.com/2011/10/05/3190019/apples-innovator-steven-p-jobs.html