https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, October 05, 2011

Ευρωζώνη κρίση ζητά παγκόσμιο sell-off ως ελληνική συμφωνία έχει καθυστερήσει

Dollar_Soars_as_Stock_Sell-off_Steepens-_Aussie_to_Tests_Key_Support_body_Picture_4.png, Dollar Soars as Stock Sell-off Steepens- Aussie to Tests Key Support


Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο έπεσε χθες ως Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η λήψη απόφασης σχετικά με την αποδέσμευση € 8.000.000.000 (£ 7 δισ.) σε πληρωμές έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα μέχρι το Νοέμβριο.

Η Ευρωομάδα ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να επιβάλει μεγαλύτερη κουρέματα στους κατόχους των ελληνικών κρατικών ομολόγων, εκ νέου μια συμφωνία που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο ότι θα δουν οι τράπεζες δέχονται το 21 τοις εκατό υποτίμηση της αξίας των συμμετοχών τους και του ελληνικού χρέους.
"Πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι έχουμε βιώσει αλλαγές δεδομένου ότι οι αποφάσεις που λάβαμε στις 21 Ιουλίου,« ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, είπε.
Η φινλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης ότι θα λάβει εγγύηση από την Ελλάδα σε αντάλλαγμα για τη συμβολή τους στο δεύτερο € 109 δισεκ. ΕΕ / ΔΝΤ διάσωση της χώρας. Ελσίνκι, ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσει υψηλό τίμημα για την ειδική άδεια, με τη μορφή μείωσης των επιτοκίων στα δάνεια παραταθεί.
Οι επενδυτές πούλησαν τις μετοχές σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική χθες σε απάντηση στις ειδήσεις από το Λουξεμβούργο. Ο γερμανικός δείκτης Dax έκλεισε 2,98 τοις εκατό. Cac Γαλλία έπεσε 2,61 τοις εκατό. Ο αμερικανικός S & P 500 εισήλθε επίσημα μια αγορά φέρουν στην εμπορία χθες το απόγευμα, όταν έπεσε το 20 τοις εκατό από το υψηλότερο επίπεδό του στις αρχές του έτους. Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4.944,44, σε σύγκριση με 2,6 τοις εκατό. Παρά το παρελθόν υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα τελειώσουν τα χρήματα από τα μέσα αυτού του μήνα, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε χθες ότι η Αθήνα μπορεί να κρατήσει έξω μέχρι το Νοέμβριο. Αλλά ο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για αυτά τα κεφάλαια που θα κυκλοφορήσει, το πιο νευρικό αγορές θα αυξηθεί σχετικά με μια πιθανή ανεξέλεγκτη ελληνική προεπιλογή.
Ορισμένοι επενδυτές έχουν παρηγοριά τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των πληροφοριών ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης είναι προετοιμασία ενός σχεδίου για τη μόχλευση του € 440 δισ. Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), η οποία είναι αισθητή, θα σημάνει μια αποφασιστική πρόθεση να σταθεί πίσω από όλα τα μέλη του ενιαίου νομίσματος.
Αλλά τα σχόλια από την αυστριακή και τη γερμανική υπουργοί Οικονομικών χθες ρίχνει φρέσκο ​​αμφιβολία σχετικά με το εάν ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί. Ο απερχόμενος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στις προτάσεις που με μόχλευση EFSF θα μπορούσε να υποστηριχθεί από την ΕΚΤ. Είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Δεν είμαι υπέρ των κεφαλαίων διάσωσης που χρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ."
Ο κ. Trichet έκανε τελική ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από περπατεί κάτω στο τέλος του μήνα. Θα αντικατασταθεί από τον επικεφαλής της ιταλικής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi.
Καθώς και την απόρριψη έναν ενισχυμένο ρόλο για την διάσωση της ΕΚΤ, κ. Trichet χρησιμοποίησε την ευκαιρία να επιμείνουν ότι το ευρώ παραμένει ένα σταθερό νόμισμα.Δεσμεύτηκε ότι, όταν τα βήματα προς τα κάτω, «η ΕΚΤ θα συνεχίσει να φρουρήσει μας νόμισμα, το ευρώ, και να παραδώσει τη σταθερότητα των τιμών για τους ευρωπαίους πολίτες".
Ο κ. Juncker δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι οι όροι της συμφωνία εγγυήσεων της Φινλανδίας ήταν τόσο λίγο ελκυστικές που καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης ώθησε να ακολουθήσει Ελσίνκι. Είπε: «Όταν ήμουν ζητώντας, εάν μια άλλη χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στην συμφωνία, η απάντηση ήταν σαφώς« όχι »."