https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, October 15, 2011

Room for one more? Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φθάσει το 7 δισ. τις επόμενες ημέρες


Crowded: Ο παγκόσμιος πληθυσμός φαίνεται ότι θα σπάσει το φράγμα των επτά δισεκατομμύρια στις επόμενες λίγες μέρες - και το πιθανότερο είναι το μωρό θα γεννηθεί στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπως η Βομβάη, η Ινδία, που εμφανίζεται εδώ
Ο παγκόσμιος πληθυσμός φαίνεται ότι θα σπάσει το φράγμα των επτά δισεκατομμυρίων μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.


Έρχεται μόλις 12 χρόνια από τότε που το συνολικό λαμβάνεται έξι δισ. ευρώ - με επίσημες εκτιμήσεις λέγοντας ότι ο αριθμός θα φτάσει τα οκτώ δισεκατομμύρια το 2025 και 10 δισ. ευρώ πριν από το τέλος του αιώνα.
Και είναι πολύ πιθανό το μωρό θα γεννηθεί στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού - όπου ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού είναι υψηλότερο από ό, τι οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Οι ειδικοί λένε ότι ο ρυθμός της ανάπτυξης - η οποία έχει δει τον αριθμό των ανθρώπων στον πλανήτη τριπλό από το 1940 - δημιουργεί έναν αυξανόμενο κίνδυνο για τους πολίτες.
Με περισσότερους ανθρώπους για να τις ζωοτροφές, το σπίτι και να τους παρέχει ιατρική περίθαλψη, λένε πόρους του πλανήτη δείχνουν να έρθει κάτω από μεγαλύτερη πίεση από ποτέ.
Όπως πληθυσμούς σταθεροποιηθεί στο βιομηχανικό κόσμο, σχεδόν όλη η αύξηση στο άμεσο μέλλον αναμένεται να λάβει χώρα στις αναπτυσσόμενες χώρες.
 


    Από τα 2,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του ΟΗΕ πιστεύει ότι θα προστεθούν μέχρι το 2050, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο θα ζει στην υποσαχάρια Αφρική. Η ινδική υποήπειρο θα προσθέσει περίπου 630 εκατομμύρια ανθρώπους.
    Θα σημαίνει λιγότερη γη και το νερό που διατίθεται για κάθε άτομο. Οι φτωχότεροι άνθρωποι, οι οποίοι τείνουν να εξαρτώνται περισσότερο από τους φυσικούς πόρους, θα φέρουν το κύριο βάρος, δεδομένου ότι δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν με τους πλούσιους.
    Η κύρια θέματα θα είναι το πώς να ταΐσουν τις νέες αφίξεις, η οποία θα δει την ανάγκη για νέες ποικιλίες των βελτιωμένων καλλιεργειών.
    Ο παγκόσμιος πληθυσμός
    Η γήρανση του πληθυσμού προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει ένα πρόβλημα με ορισμένες βιομηχανικές χώρες, όπως η Ιαπωνία, σχεδόν διπλασιάζοντας το μερίδιο του πληθυσμού ηλικίας 65 ετών και άνω κατά τα τελευταία 20 χρόνια.
    Αυτό θα ασκήσει αυξημένη πίεση στα καθεστώτα συνταξιοδότησης και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.
    Η έκθεση αναφέρει: «Ένα άλλο δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να προστεθεί στον παγκόσμιο πληθυσμό από τα μέσα του αιώνα, πολλοί από αυτούς σε μέρη όπου η πείνα, η φτώχεια και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος λαμβάνουν ήδη υψηλό διοδίων.
    «Στήριξη ανθρώπινου πληθυσμού του πλανήτη θα σημάνει την εξάλειψη της φτώχειας, τη μετάβαση σε μια οικονομία που είναι σε συγχρονισμό με τη γη, και την εξασφάλιση της υγείας κάθε ατόμου, την εκπαίδευση, και την αναπαραγωγική επιλογή.
    «Αν δεν σταθεροποιηθεί εθελοντικά πληθυσμού, αντιμετωπίζουμε το φάσμα ενός πολύ λιγότερο βάναυσο καταληκτικό για την ανάπτυξη και τη συνεχιζόμενη καταστροφή των φυσικών συστημάτων της Γης προφθάνει μαζί μας."
    2010 πληθυσμός
    Όμως, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, Under-Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. κ. Noeleen Heyzer είπε ο έβδομος δισ. παιδί του κόσμου, έχει περισσότερες πιθανότητες από ό, τι πριν από δέκα χρόνια να επιβιώσει μετά την ηλικία των πέντε από ό, τι πριν από μια δεκαετία.
    Το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες και τους άνδρες έχει επίσης αυξηθεί σε όλες τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού χώρα κατά την τελευταία δεκαετία, ο Δρ Heyzer πρόσθεσε.

    «Ήδη τεταμένες, πολλές αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν πιθανόν τεράστιες δυσκολίες στην προμήθεια τροφίμων, το νερό, τη στέγαση, την ενέργεια και την αύξηση του πληθυσμού τους, με επιπτώσεις για την υγεία, την ασφάλεια, και την οικονομική ανάπτυξη. "

    - Ο καθηγητής David Bloom

    Και παρόλο που ο ρυθμός ανάπτυξης είναι 1,1 τοις εκατό το 2011 - που σημαίνει ένα επιπλέον 78 εκατομμύρια άτομα θα ζουν στον πλανήτη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους - θα έχει επιβραδυνθεί ελαφρώς από το ανώτατο επίπεδο του 2 τοις εκατό το 1968.
    Ο καθηγητής David Bloom, από το Τμήμα Οικονομικών και δημογραφικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αναφέρει σε έκθεση νωρίτερα αυτό το χρόνο ότι τα θέματα που θα επηρεάσουν επίσης τις ανεπτυγμένες χώρες.
    Είπε: «Οι δημογραφικές τάσεις δείχνουν μια αλλαγή στο« δημογραφικό κέντρο βάρους »από περισσότερο σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες.
    «Ήδη τεταμένες, πολλές αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιμετωπίσουν πιθανόν τεράστιες δυσκολίες στην προμήθεια τροφίμων, το νερό, τη στέγαση, την ενέργεια και την αύξηση του πληθυσμού τους, με επιπτώσεις για την υγεία, την ασφάλεια, και την οικονομική ανάπτυξη.
    «Η δημογραφική εικόνα είναι πράγματι πολύπλοκη, και τίθενται ορισμένες τρομερές προκλήσεις.
    «Οι προκλήσεις δεν είναι ανυπέρβλητες, αλλά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με το να βάζεις το κεφάλι μας στην άμμο. 
    «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάποια δύσκολα θέματα που κυμαίνονται από την ακάλυπτη ανάγκη για αντισύλληψη μεταξύ εκατοντάδες εκατομμύρια γυναίκες και η τεράστια γνώση δράση κενά που βλέπουμε στον τομέα της παιδικής επιβίωσης, με την μεταρρύθμιση της πολιτικής για τη συνταξιοδότηση και την ανάπτυξη της παγκόσμιας πολιτικής για τη μετανάστευση . 
    «Είναι απλά ανεύθυνο να κάθονται άπραγοι, ενώ από την ανθρωπότητα εμπειρίες πλήρη ισχύ τους κινδύνους της δημογραφικής αλλαγής».
    Η Βρετανία είναι mirroring επέκταση του κόσμου. Το 1801, ο πληθυσμός της ήταν 10,5 εκατ. ευρώ - και είναι τώρα κοντά στα 62.500.000.
     
     


    Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2049451/Room-World-population-reach-7-BILLION-days.html#ixzz1areJUwrO