https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Sunday, October 02, 2011

Βουλγάρικοι εθνικιστές κατά των Ρομά ράλι




πατήστε για τι βίντεο 



 Πρόεδρος της Βουλγαρίας ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί να "θέσει τέρμα στη γλώσσα του μίσους"
Εκατοντάδες εθνικιστικές ομάδες της Βουλγαρίας οργάνωσε μια μεγάλη αντι-διαδήλωση των Ρομά στην πρωτεύουσα, καθώς η κυβέρνηση ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση για την επίλυση των εντάσεων. διαδήλωση του Σαββάτου ήρθε ημέρες μετά από μια εβδομάδα σε εθνικό επίπεδο διαδηλώσεις και σποραδικές πράξεις βίας.


Τουλάχιστον 15 από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τη διαδήλωση στο κέντρο της Σόφιας, της πρωτεύουσας, η οποία προσέλκυσε περίπου 2.000 άτομα.
Αρκετές εκατοντάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Ataka συγκεντρώθηκαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στο T-shirt που έγραφε "Δεν θέλω να ζήσω σε μια κατάσταση των Τσιγγάνων» και με ένα πανό λέγοντας «εγκληματικότητας των Τσιγγάνων αποτελεί κίνδυνο για το κράτος ".
Οι Ρομά, ή Τσιγγάνοι, αντιπροσωπεύουν το 9 τοις εκατό του πληθυσμού της Βουλγαρίας κατά 7,4 εκατ. ευρώ, δεν έχει ενσωματωθεί επαρκώς και συχνά έχουν τεταμένες σχέσεις με τους γείτονές τους.
Ζουν κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές με ακόμα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας και χαμηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης από τον εθνικό μέσο όρο.
Βόλεν Σιντέροφ, ηγέτης του κόμματος, ο οποίος είναι υποψήφιος για πρόεδρος στις 23 Οκτωβρίου, ζήτησε την ποινή του θανάτου για να επανέλθει, για το "γκέτο να διαλυθούν" Ρόμα και για το σχηματισμό των παραστρατιωτικών ομάδων.
Η διαμαρτυρία ήρθε ως Γκεόργκι Παρβάνοφ, τον πρόεδρο της χώρας, και Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρωθυπουργός, συγκαλείται μια εθνική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να συζητήσουν τρόπους για τη μείωση των εντάσεων.
«Γλώσσα του μίσους»
Μετά τις συνομιλίες Παρβάνοφ ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί να "θέσει τέρμα στη γλώσσα του μίσους ωθείται στα άκρα» και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσουν τα οικονομικά των ανθρώπων που έζησαν «μια ζωή της πολυτέλειας».
Οι τελευταίες ταραχές ήταν αρχικά πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία πριν από μία εβδομάδα από τη νεολαίαπου έχουν πληγεί από ένα φορτηγό οδηγείται από τους συγγενείς του «βασιλιά Κίρο», μια φυλή των Ρομά αφεντικό στο νότιο χωριό του Katunitsa.
Μετά από τους ντόπιους και τους ανθρώπους από την γύρω περιοχή πήγε για την έξαλλη συμπεριφορά, την Κυριακή, με συλλαλητήρια κατά των μειονοτήτων, ακόμη και ναζιστικά συνθήματα έχουν γίνει σε όλη τη νότια χώρα της Ευρώπης σε μια νυχτερινή βάση.
Η αστυνομία έχει αυτή την εβδομάδα υπό κράτηση για λίγο αρκετές εκατοντάδες εθνικιστές διαδηλωτές, πολλοί οπλισμένοι με μαχαίρια και κλομπ, οι οποίοι φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και προσπάθησαν να διεισδύσουν Ρομά τομείς, κυρίως στη Βάρνα στα ανατολικά.
Προγραμματισμένες ειρηνική "Pride Ρομά" πορείες αυτό το Σαββατοκύριακο κλήθηκαν μακριά από το φόβο της βίας, αν και νεαρός Ρομά και μη Ρομά, το Σάββατο μοίραζαν λουλούδια στους περαστικούς να εκφράσουν την επιθυμία τους για στενότερη ολοκλήρωση.
Η καταπολέμηση του εξτρεμισμού
Οι ειδικοί λένε ότι η δημόσια απογοήτευση κατά της διαφθοράς, η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών και η αδυναμία του δικαστικού συστήματος, έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να στραφούν εναντίον τους, καθώς και κατά της τουρκικής μειονότητας της Βουλγαρίας.
Πολλές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και η Διεθνής Αμνηστία, έχουν απευθύνει έκκληση για τη βουλγαρική κυβέρνηση να λάβει επειγόντως μέτρα.
Οι διαταραχές "υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης με ρατσιστικά κίνητρα εξτρεμισμό και την επίτευξη προόδου όσον αφορά την ενσωμάτωση των πληθυσμών Ρομά της Ευρώπης», του ΟΑΣΕ, δήλωσε.
Πατριάρχη Maxim, επικεφαλής της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Παρασκευή έκκληση για Βούλγαρους "να μην αφήσουμε την οργή τους σύρετε σε βία».