https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, October 05, 2011

«Κοντά στην αδύναμη» την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ


Ben Bernanke, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, προτρέπει το Κογκρέσο εναντίον γρήγορες, καθιστώντας τις περικοπές των δαπανών που θα μπορούσε να βλάψει την ανάπτυξη.







http://english.aljazeera.net/news/americas/2011/10/2011104161243750790.html


Ο πρόεδρος της Federal Reserve των ΗΠΑ προέτρεψε το Κογκρέσο κατά την εφαρμογή περικοπών στις δαπάνες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, λέγοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας είναι "κοντά στην παραπαίουσα».
Μπεν Μπερνάνκι έκανε την έκκληση κατά την κατάθεσή να νομοθετών των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη, ζωγραφική μια ζοφερή εικόνα της με τις οικονομικές προοπτικές για τις ΗΠΑ και τον κόσμο.
Μιλώντας σε μέλη μιας κοινής οικονομικής επιτροπής, ο Μπερνάνκι είπε πρόσφατοι δείκτες εμφανίζουν "την πιθανότητα πιο υποτονική αύξηση της απασχόλησης κατά την προσεχή περίοδο".
Κάλεσε για ένα αξιόπιστο σχέδιο για την περικοπή μακροπρόθεσμα ελλείμματα, αλλά είπε ότι οι νομοθέτες πρέπει να "αποφύγουν τις φορολογικές ενέργειες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη".
"Υπάρχει προφανής ανάγκη να βελτιωθεί η διαδικασία για τη λήψη μακροπρόθεσμων αποφάσεων από τον προϋπολογισμό, να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη προβλεψιμότητα και σαφήνεια, ενώ αποφεύγονται οι διαταράξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και την οικονομία», είπε.
Κακή αύξηση των θέσεων εργασίας
Μπερνάνκι πρόσθεσε ότι η οικονομία αυξάνεται με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι η Fed, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, είχε το αναμενόμενο, με τη φτωχή αύξηση των θέσεων εργασίας σήμανση ο ​​μεγαλύτερος παράγοντας καταθλιπτικό την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη συνεχίζεται και δεν πέφτει πίσω και ότι το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να μειώνεται προς τα κάτω. " Έκανε όμως σαφές ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι έτοιμη να διευκολύνει τις νομισματικές συνθήκες περισσότερο μετά την έναρξη ενός νέου μέτρου ερέθισμα το Σεπτέμβριο. «Η (πολιτική καθορισμού Ανοικτής Αγοράς της Fed) Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις οικονομικές εξελίξεις και είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση, όπως ενδείκνυται για την προώθηση μιας ισχυρότερης οικονομικής ανάκαμψης στο πλαίσιο της σταθερότητας των τιμών », είπε.






Κοπή το έλλειμμα
Μια επιτροπή των νομοθετών των ΗΠΑ εξετάζει επί του παρόντος μέτρα για την περιποίηση των ΗΠΑ ομοσπονδιακού ελλείμματος. Αλλά Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται μακριά από μια συμφωνία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ανάγκη για αύξηση των φόρων πριν από τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του 2012.
Μαρτυρία Μπερνάνκι ήταν το σταθερότερο ακόμη ένδειξη ότι η Federal Reserve ενδέχεται να λάβει περαιτέρω μέτρα για να αποτραπεί η αποδυνάμωση των ΗΠΑ οικονομία από εμπόδιο στην ύφεση. Οικονομικοί αναλυτές όλο και περισσότερο έχουν προειδοποιήσει ότι η οικονομική συστολή είναι ένα σημαντικό κίνδυνο.
Τα σχόλιά του ήρθαν επίσης εν μέσω αυξημένης ανησυχίας ότι η κρίση του χρέους της Ευρώπης θα μπορούσε να επηρεάσει και τις τράπεζες και πέραν αυτής της ηπείρου.
"Είναι δύσκολο να κρίνουμε πόσο πολύ αυτά τα χρηματοοικονομικά στελέχη έχουν επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ μέχρι τώρα, αλλά υπάρχει όμως αμφιβολία ότι έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, και ότι οι μεταβολές αυτές αποτελούν διαρκή κίνδυνο για την ανάπτυξη», δήλωσε ο Bernanke.