https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, October 19, 2011

Το γύρο του κόσμου κάνουν απεργία και επεισόδια



Τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ παρακολουθούν με προσοχή και ζωντανές ανταποκρίσεις την 48ωρη απεργία και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Το Reuters σε ρεπορτάζ με τίτλο «Έλληνες διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στην απεργία κατά της λιτότητας» αναφέρεται στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας.




Ρεπόρτερ του πρακτορείου σημειώνει ότι για πρώτη φορά οι διαδηλωτές έφτασαν στα σκαλιά της βουλής και η μυρωδιά από τα χημικά έφτανε μέχρι το εσωτερικό.



«Αναταραχή στην Ελλάδα: Συγκρούσεις στην Αθήνα εν μέσω της γενικής απεργίας» γράφει μεταξύ άλλων το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, που μεταφέρει την εικόνα των επεισοδίων στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Κυβερνητικά τμήματα, επιχειρήσεις, γραφεία και καταστήματα είναι όλα κλειστά με τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να παίρνουν μέρος στην απεργία για πρώτη φορά» υπογραμμίζει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο.




Το CNΝ στην ηλεκτρονική του έκδοση σημειώνει σε ρεπορτάζ με τίτλο «οι απεργίες βάζουν λουκέτο στην Ελλάδα πριν από την ψηφοφορία για τα μέτρα λιτότητας». Το δίκτυο με ζωντανή ανταπόκριση από την Αθήνα κάνει λόγο για βίαια επεισόδια και αναφέρει ότι «οι απεργοί στην Ελλάδα έχουν σκοπό να βάλουν λουκέτο σε ευρείς τομείς της χώρας, μία μέρα πριν οι νομοθέτες ψηφίσουν έναν νέο γύρο σκληρών μέτρων για περικοπές στις δαπάνες».



«Ξεκίνησε η διήμερη απεργία στην Ελλάδα» γράφει η ηλεκτρονική έκδοση του αραβικού δικτύου Al Jazeera, που αναφέρει ότι η χώρα έχει παραλύσει λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για νέα μέτρα λιτότητας. Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο τουλάχιστον 3.000 αστυνομικοί βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας για τις διαδηλώσεις και τη φύλαξη πιθανών στόχων, όπως πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια.



Για μία από τις μεγαλύτερες απεργίες από τότε που η Ελλάδα εισήλθε στον μηχανισμό στήριξης κάνουν λόγο στην ηλεκτρονική έκδοση τους οι New York Times και υπογραμμίζουν ότι ακόμα και μικρές επιχειρήσεις αλλά και φούρνοι έβαλαν «λουκέτο».




«Οι ελληνικές διαδηλώσεις έγιναν βίαιες» γράφει, μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική της έκδοση η Wall Street Journal, που αναφέρεται στα επεισόδια. «Είναι μία από τις μεγαλύτερες πορείες που έχει δει η Αθήνα τα πρόσφατα χρόνια την ώρα που εργάτες, μαθητές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων διαδηλώνουν κατά των περικοπών που νομοθέτες διαβουλεύονται για δεύτερη μέρα στο κοινοβούλιο πριν από μία τελική ψηφοφορία Πέμπτη».



«Η μητέρα όλων των απεργιών βάζει λουκέτο στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του βρετανικού Sky News. To τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρεται στην 48ωρη απεργία και τα επεισόδια μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών στην πλατεία Συντάγματος.



http://eisodos17.blogspot.com/2011/10/blog-post_5179.html