https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, October 05, 2011

Ένταση και επεισόδια στο Σύνταγμα






Συντονιστείτε στο zougla radio

Εν μέσω επεισοδίων, ρίψη χημικών, δακρυγόνων, κλεφτοπόλεμου και τραυματισμών κορυφώθηκε η διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Πάνω από 15.000 διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρών έξω από το κοινοβούλιο, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, ωστόσο, η διαδήλωση αμαυρώθηκε από επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν γύρω στις 13:20 το μεσημέρι όταν όταν εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) επιχείρησαν να μετακινήσουν τον μεταλλικό φράχτη που είχε τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ. μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν ομάδες εργαζομένων και άλλοι διαδηλωτές άρχισαν να πέφτουν ομαδικά πάνω στον φράχτη, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.


(Ηλικιωμένος βάζει φωτιά στη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης)





Επί της οδού Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, σημειώθηκε ένταση νωρίτερα, όταν ομάδα διαδηλωτών επεχείρησε να αποκολλήσει κάμερα κυκλοφορίας της τροχαίας. Άνδρες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και απώθησαν με βία τους πολίτες.

Νωρίτερα έγιναν μικρής έκτασης επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος όταν νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ενώ να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τρεις τραυματισμοί πολιτών.



Αλυσίδα έφτιαξαν οι εργαζόμενοι του Mετρό, μπροστά στην είσοδο, προκειμένου να εμποδίσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να προσεγγίσουν διαδηλωτές που προσπάθησαν να βρουν καταφυγιο λόγω των χημικών. Μάλιστα, στο εσωτερικό μεταφέρθηκε κι ένας τραυματίας από τις διαδηλώσεις προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.





Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά τις 15:00 άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να απωθήσουν τον κόσμο μακριά από την πλατεία Συντάγματος και δημιουργήθηκε ένταση. 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=392905&cid=4