https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Sunday, October 02, 2011

Εκατοντάδες συλλήψεις αγανακτισμένων στην Νέα Υόρκη


 
Ένταση επικράτησε στην γέφυρα του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης όταν μέλη του κινήματος Occupy Wall Street, το οποίο μπήκε στην δεύτερη εβδομάδα των κινητοποιήσεων του, προσπάθησαν να καταλάβουν την γέφυρα.

Με την συμπαράσταση και υποστήριξη του διάσημου σκηνοθέτη Michael Moore και της χολλυγουντιανής ηθοποιού Susan Sarandon (γνωστής ακτιβίστριας), περισσότερα από 2.000 άτομα πραγματοποιήσουν «πορεία χωρίς άδεια» από την Wall Street στην διάσημη γέφυρα της Νέας Υόρκης,  διαμαρτυρόμενα για την οικονομική κρίση και άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Η κυκλοφορία για τα οχήματα και τους πεζούς διακόπηκε για τουλάχιστον δύο ώρες, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και στις δύο πλευρές, του Μανχάτταν και του Μπρούκλυν. Η γέφυρα  δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία μετά την επέμβαση των αστυνομικών αρχών, οι οποίες συνέλαβαν περίπου 700 διαδηλωτές για «παρακώλυση κυκλοφορίας».

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν σκηνές χάους καθώς αστυνομικοί περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και άρχισαν να τους περνούν χειροπέδες, υπό τις αποδοκιμάσίες και τα γιουχαΐσματα εκατοντάδων ανθρώπων.  Ορισμένοι από τους διαδηλωτές «απελευθερώθηκαν μετά από μερικές ώρες, άλλοι θα περάσουν μια ημέρα» στο κρατητήριο.



Το κίνημα των "αγανακτισμένων" της Νέας Υόρκης έχει βρεί υποστηρικτές σε όλη την χώρα και ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, όπως στο Σικάγο και στο Σαν Φρανσίσκο . Σε παράλληλη διαδήλωση στη Βοστόνη, στα γραφεία της Bank of America, συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία , έγιναν 24 συλλήψεις.