https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, October 01, 2011

Ρόρι Γουίλ: Ο 16χρονος που θύμισε στους Εργατικούς ποιοι ήταν


Η παθιασμένη ομιλία του για το κράτος πρόνοιας ξεσήκωσε το συνέδριο του κόμματος



Wisdom of youth? 16-year-old Rory Weal at the Labour conference - Teenage talent at the Labour Party conference seen as fairground freakery Wisdom of youth? 16-year-old Rory Weal at the Labour conference

«Το βρετανικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας βοήθησε την οικογένειά μου να ορθοποδήσει ξανά»: έτσι ξεκίνησε και κατέληξε η παθιασμένη ομιλία του νεαρού μαθητή Ρόρι Γουίλ στο συνέδριο των Εργατικών. Ο 16χρονος, που βαφτίστηκε από τα βρετανικά Μέσα ως ο άτυπος «ήρωας» του συνεδρίου, ανέβηκε στο βήμα και μίλησε σχετικά με το πώς το κράτος πρόνοιας κατάφερε να βάλει ξανά σε τροχιά την οικογένεια του, που κόντεψε να διαλυθεί το 2008, όταν κατέρρευσε η εταιρία του πατέρα του, γνωστού κτηματομεσίτη και οι Γουίλ κόντεψαν να φαλιρίσουν.

«Χρωστάω τα πάντα, από την εκπαίδευση μου μέχρι την ευμάρεια της οικογένειας μου, σε αυτό το σύστημα πρόνοιας της χώρας μας», τόνισε ο Γουίλ από το πόντιουμ του συνεδρίου, αποκαλύπτοντας πως «αυτός είναι και ο λόγος που θέλησα να συστρατευθώ με το κόμμα των Εργατικών, προκειμένου να σταματήσω τους Συντηρητικούς από το να διαλύσουν αυτό το υποδειγματικό κράτος πρόνοιας».

Ο νεαρός μαθητής πήγε τα πρώτα χρόνια του γυμνάσιου σε ένα πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο, το «Κολφς» στο εύπορο προάστιο του Μπλάκχιθ στο Βόρειο Λονδίνο. Όταν όμως κατέρρευσε η εταιρία του πατέρα του, Τζόναθαν, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οικογένεια Γουίλ διαλύθηκε όταν η τράπεζα κατάσχεσε λόγω χρεών πολλά από τα σπίτια της φαμίλιας.

«Η σύζυγος μου, Ιλέιν, ένιωσε ταπεινωμένη από την κατάληξη αυτή»,
τονίζει ο 53χρονος μεσίτης, επισημαίνοντας πως «χωρίσαμε και μετα το διαζύγιο, εκείνη πήγε να ζήσει με τον Ρόρι και την 8χρονη κόρη μας σε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, ενώ αναγκαστήκαμε να πάρουμε τον Ρόρι από το «Κολφς», αδυνατώντας να πληρώσουμε τα ετήσια δίδακτρα της τάξεως των 13.788 λιρών [15.864 ευρώ]. Πριν δυο χρόνια δεν είχαμε σχεδόν τίποτα στην άκρη. Αλλά τα καταφέραμε».

Πλέον, ο 16χρονος «ήρωας του συνεδρίου» φοιτά σε ένα πιο οικονομικά… συμβατικό σχολείο, το Οουκγουντ Παρκ στο Μέιντστοουν του Κεντ, ευχαριστώντας, όπως ο ίδιος λέει, «το «δίχτυ ασφαλείας» που μας δίνει το τρέχον σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Βρετανίας. Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να επανεξετάσει τα μέτρα που θα αλλάξουν το τρέχον σύστημα πρόνοιας»
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/labour/8791990/Teenage-talent-at-the-Labour-Party-conference-seen-as-fairground-freakery.html