https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, September 29, 2011

Tainted πεπόνια που συνδέεται με 13 θανάτους,





Jensen Farms is recalling Rocky Ford whole cantaloupes that were shipped between July 29 and September 10.


(CNN) - Δεκατρείς άνθρωποι έχουν πεθάνει από την κατανάλωση μολυσμένου με βακτηρίδια πεπόνι σε ό, τι έχει γίνει η πιο θανατηφόρα επιδημία των ΗΠΑ μιας τροφικής ασθένειας από το 1998, σύμφωνα με τα αρχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.


Το ξέσπασμα - κατηγόρησε για τα βακτήρια Listeria monocytogenes - αναφέρθηκε για πρώτη φορά 12 Σεπτεμβρίου, όταν το CDC 15 άτομα σε τέσσερις πολιτείες είχαν μολυνθεί. Οι ασθένειες που εντοπίστηκαν από την κατανάλωση του Rocky Ford πεπόνια που καλλιεργούνται σε πεδία Jensen Farms »στη Γρανάδα, Κολοράντο.

Από το πρωί της Δευτέρας, που είχε αυξηθεί σε 18 κράτη, 72 ασθένειες και 13 θανάτους, σύμφωνα με τις στατιστικές τελευταία του CDC.

Το 1998, 21 άνθρωποι πέθαναν από την κατανάλωση μολυσμένου χοτ-ντογκ, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων CDC.

Στο σημερινό ξέσπασμα, τέσσερις άνθρωποι που έφαγαν μολυσμένα πεπόνια έχασαν τη ζωή τους στο Νέο Μεξικό, από δύο στο Κολοράντο και το Τέξας, και από μία στο Κάνσας, Maryland, Μισσούρι, Νεμπράσκα, και Οκλαχόμα.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι της υγείας, επίσης, έχουν αναφερθεί ασθένειες στην Καλιφόρνια, Φλόριντα, Ιλινόις, Ιντιάνα, Μοντάνα, Βόρεια Ντακότα, Virginia, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν και Γουαϊόμινγκ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, Jensen Farms υπενθύμισε εθελοντικά Rocky πεπόνια όλη Ford μεταφέρονται μεταξύ 29 Ιουλίου και 10 Σεπτεμβρίου. Τα πεπόνια διανεμήθηκαν σε 17 κράτη - Ιλλινόις, Wyoming, Τενεσί, Γιούτα, Τέξας, το Κολοράντο, Μινεσότα, Κάνσας, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Οκλαχόμα, Αριζόνα, Νιου Τζέρσεϋ, Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια.

Τα πεπόνια, επίσης, είχαν εξαχθεί, και ενώ το CDC δεν κατονόμασε τις χώρες που έχουν πληγεί, που είπαν ότι είχαν κοινοποιηθεί από την ανάκληση.

Τα πεπόνια μπορούν να φέρουν ένα πράσινο και άσπρο αυτοκόλλητο που γράφει: Προϊόν των ΗΠΑ-Frontera Παραγωγή-Colorado Fresh-Rocky Ford-πεπόνι, ή ένα γκρίζο, κίτρινο, και πράσινο αυτοκόλλητο που να λέει: Jensen Farms-Γλυκό Rocky Fords.

Πολλά από τα πεπόνια, ωστόσο, δεν θα έχουν μια ετικέτα, δήλωσε ο διευθυντής CDC Δρ Thomas Frieden. Προέτρεψε τους καταναλωτές είτε για να ελέγξει για μια ετικέτα ή να ζητήσει από το σούπερ μάρκετ από όπου προήλθαν τα πεπόνια.

«Εάν δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δεν είναι Jensen Farms, τότε είναι καλύτερο να το ρίξει έξω», δήλωσε ο Frieden.

Που επηρεάζουν τα πεπόνια μπορούν να εξακολουθούν να δημιουργούν κίνδυνο, εάν ψυγείο, είπε, γιατί Listeria μπορεί να φτάσει ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Listeria μπορεί επίσης να διαρκέσει τρεις εβδομάδες ή περισσότερο για να κάνει ένα άτομο άρρωστο, τόσο περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να προκύψουν κατά τις επόμενες εβδομάδες, είπε.

Frieden είπε όποιος έχει φάει το πεπόνι και τώρα έχει συμπτώματα γρίπης, όπως πυρετός, πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Εκείνοι που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, οι έγκυες, ή έχουν μια υποκείμενη κατάσταση, όπως ο καρκίνος Πρέπει επίσης να συμβουλευτείτε το γιατρό τους αν έχουν φάει το φρούτο.

Jensen Farms έχει λήξει τώρα πεπόνι συγκομιδή του για τη σεζόν, οπότε δεν νέα μολυσμένα πεπόνια θα εισέρχονται στην αγορά, δήλωσε ο Επίτροπος Margaret Αμβούργο του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.

Η σύντομη δύο εβδομάδων διάρκειας ζωής των φρούτων σημαίνει ότι κάθε μολυσμένο πεπόνια να απομακρυνθεί από ράφια των καταστημάτων ούτως ή άλλως, Frieden είπε.

"Jensen Αγροκτήματα συνεχίζει να μείνετε δεσμευτεί σε υψηλά επίπεδα ασφάλειας των τροφίμων και διατηρεί πολλά από τρίτους έλεγχοι ασφαλείας, όπως έχουμε εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Ryan Jensen, ένας συνεργάτης στο Jensen Farms. "Είμαστε συνεχώς αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν το πρωτόκολλο μας."

Frontera Produce, ο προμηθευτής, εξέδωσε μια ανακοίνωση 14 Σεπ. λέγοντας ότι ήταν "σε συνεργασία με FDA και των κρατικών λειτουργών υγείας για να προσδιοριστεί ο τόπος όπου κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού της Listeria μόλυνση μπορεί να έχει συμβεί."

Το 1998, έκρηξη σε μολυσμένο χοτ ντογκ προσβληθεί 101 άτομα και άφησε 21 νεκρούς, σύμφωνα με Τροφιμογενείς Online Βάση δεδομένων του CDC Επιδημία.

Λιστερίωση προκαλεί πυρετό, μυϊκούς πόνους, διάρροια και άλλα γαστρεντερικά συμπτώματα. Είναι σπάνια προκαλεί σοβαρή ανησυχία σε υγιή παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με το CDC, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους, τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και τις εγκύους, στους οποίους μπορεί να προκαλέσει αποβολές, θνησιγένειας και πρόωρου τοκετού, ή να θέτουν σε απειλητική για τη ζωή λοίμωξη σε ένα νεογέννητο.

Περίπου 1.600 άνθρωποι γίνονται σοβαρά άρρωστοι, επειδή τα βακτήρια κάθε χρόνο, τις εκθέσεις CDC, και περίπου 260 πεθαίνουν.

Τέσσερις οικογένειες που επλήγησαν από την έκρηξη έχουν κατατεθεί μηνύσεις, δήλωσε ο δικηγόρος Μπιλ Marler, ποιος τους εκπροσωπεί. Τα κοστούμια περιλαμβάνουν δύο στο Κολοράντο, το ένα στο Τέξας και μία στην Οκλαχόμα. Το ένα πέμπτο θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα στο Μέριλαντ, Marler είπε.

Οι περιπτώσεις στην Οκλαχόμα και το Μέριλαντ περιλαμβάνουν συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην εστία, Marler είπε. Οι άλλες περιπτώσεις αφορούν άτομα που έχουν προσβληθεί.

Τουλάχιστον άλλοι 10 άνθρωποι έχουν διατηρήσει σταθερή Marler, είπε.

Jensen Farms και Frontera Produce είναι εισηγμένες όπως οι κατηγορούμενοι των αγωγών. Ένας πληρεξούσιος για Jensen Farms και ένας υπάλληλος με Produce Frontera δεν επέστρεψε αμέσως τις κλήσεις από το CNN για σχολιασμό Τετάρτη.

Marler είπε την ευκαιρία να «θέσουν τους ανθρώπους κάτω από τον όρκο και έχει εξουσία κλήτευσης" επιτρέπει οι πληροφορίες να έρχονται στο φως σχετικά με το πώς μια τέτοια έκρηξη θα συμβεί.

Frieden Το CDC ανέφερε ότι λόγω της μείωσης του προϋπολογισμού κατά τα τελευταία δύο χρόνια, 44.000 λιγότεροι άνθρωποι εργάζονται σε κρατικές και τοπικές υπηρεσίες υγείας, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να εντοπίσει μια εστία.

Marler δήλωσε ότι αναμένει ένα δικαστήριο στο Κολοράντο να εκδώσει απόφαση εντός των ημερών που επιτρέπει η νομική ομάδα του να πάει πάνω στην εκμετάλλευση και την εγκατάσταση επεξεργασίας.

"Υποχρέωση μου είναι να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε έναν τρόπο για να αποζημιώσει τους ανθρώπους που έχουν περάσει από ό, τι αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει», είπε.