https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, September 30, 2011

Ottawa and Quebec announce $2.2-billion HST deal


Οτάβα και το Κεμπέκ υπέγραψε φορολογική εναρμόνιση συμφωνία την Παρασκευή ότι θα δώσει στην επαρχία περισσότερο από $ 2 δισ. ευρώ - χρήματα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει το έλλειμμα της επαρχίας.
Prime Minister Stephen Harper and Quebec Premier Jean Charest hold a news conference in Riviere-du-Loup on Jan. 12, 2010. - Prime Minister Stephen Harper and Quebec Premier Jean Charest hold a news conference in Riviere-du-Loup on Jan. 12, 2010. | REUTERS
Κεμπέκ θα πάρει $ 733 εκατομμυρίων, τον Ιανουάριο του 2013 και ένα άλλο $ 1,47 δισ. ένα χρόνο αργότερα.
Πρωθυπουργός Stephen Harper και Premier Jean Charest έκανε την ανακοίνωση σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Πόλη του Κεμπέκ.
Ο κ. Charest χαιρέτισε τη συμφωνία ως "πολύ σημαντικό" για Κεμπέκ.
«Είναι σημαντικό οικονομικά και επίσης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας», είπε.
Ο κ. Χάρπερ δήλωσε ότι η συμφωνία είναι παρόμοια στα περισσότερα τρόπους για να τα υπογράψει με άλλες επαρχίες.
Ο πρωθυπουργός επαίνεσε τη συμφωνία ως περαιτέρω απόδειξη ότι ομοσπονδιακό σύστημα λειτουργεί καλά.
"Κεμπέκ ήθελαν μια συμφωνία εναρμόνισης, δουλέψαμε μαζί για να συμβεί αυτό, και είναι τώρα στη θέση του," ο κ. Χάρπερ δήλωσε.
"Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα του φεντεραλισμού λειτουργεί όπως θα έπρεπε."
Η επαρχία είχε αναζητούν $ 2,2 δισ. ως αποζημίωση για τη συμφωνία να συνδυάσει το GST με επαρχιακό φόρο επί των πωλήσεων της, σχεδόν πριν από 20 χρόνια.
Οι Συντηρητικοί υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια των ομοσπονδιακών προεκλογική εκστρατεία την περασμένη άνοιξη για να διευθετήσουν το θέμα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αλλά η προθεσμία παρατάθηκε αργότερα έως το τέλος του μήνα για να επεξεργαστεί τις τεχνικές λεπτομέρειες.
Ένα πιθανό σημείο τριβής ήταν το αν το Κεμπέκ θα μπορούσε να αποζημιωθεί για την εναρμόνιση επαρχιακό φόρο πωλήσεων με το ομοσπονδιακό GST, ενώ εξακολουθεί να συλλέγει το ίδιο το φορολογικό.
Η αποτυχία να καταλήξουν σε συμφωνία ήταν ένα πολιτικό αλεξικέραυνο για Κεμπέκ sovereigntists όλα αυτά τα χρόνια, με την Parti Quebecois και το Μπλοκ Quebecois berating συνεχώς ομοσπονδιακό εχθρούς τους.
Ontario και στη British Columbia, έλαβε ομοσπονδιακές πληρωμές μεταβίβασης για την εφαρμογή του HST.
Βρετανική Κολομβία πρέπει να επιστρέψει τα $ 1,6 δισ. για τη χρηματοδότηση μετάβαση μετά ψηφοφόροι σκοτώθηκαν HST της επαρχίας σε ένα δημοψήφισμα τον Αύγουστο.
Οντάριο έλαβε $ 4,3 δισ. από την Οτάβα, μετά τη μετάβαση στο HST το 2010.