https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, September 29, 2011

Γερμανικό κοινοβούλιο εγκρίνει επεκταθεί ταμείο διάσωσης της ΕΕ


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (γ) τα χαμόγελα που περιβάλλεται από βουλευτές που κατέχουν ψηφοδελτίων τους στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου Η καγκελάριος Μέρκελ επιτευχθεί πλειοψηφία της μετά από έντονες πιέσεις
Κοινοβούλιο της Γερμανίας ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της υποστήριξης ενός πιο ισχυρό ταμείο για την διάσωση προβληματικών οικονομιών της Ευρωζώνης.

Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έλαβε ισχυρή στήριξη παρά την κριτική του σχεδίου από κάποια από κυβερνώντος συνασπισμού της.
Πολλοί Γερμανοί είναι κατά διαπράττουν περισσότερα χρήματα για να στηρίξουν αγωνίζονται μέλη της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα.
Υπάρχουν διαμαρτυρίες στην Αθήνα, όπου οι διεθνείς επιθεωρητές να έχουν συνομιλίες σχετικά με την περαιτέρω κεφάλαια διάσωσης.
Το μέτρο αναμένεται να περάσει στην Άνω Βουλή της Γερμανίας, του κοινοβουλίου, όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία την Παρασκευή.
Στην Ομοσπονδιακή Βουλή, 523 βουλευτές ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη στήριξη της επέκτασης του Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) - 85 ψήφισαν κατά και τρεις απείχαν από την αίθουσα 620-κάθισμα. Εννέα μέλη του δεν είναι παρόντες.
Διαφωνούντων
Ορισμένα μέλη του συνασπισμού της κ. Merkel είχε ορκιστεί να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
Αλλά στο τέλος, 315 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, πράγμα που σημαίνει ότι η κ. Μέρκελ δεν πρέπει να βασίζονται, για τη στήριξη της αντιπολίτευσης για να πάρει το μέτρο πέρασε.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν το ζήτημα, ωστόσο, ως η κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, το SPD και των Πρασίνων, δήλωσαν ότι θα υποστήριζαν την επέκταση του ταμείου.
Πριν από την ψηφοφορία, υπήρξε έντονη άσκηση πίεσης από τον Christian κυρίας Μέρκελ (CDU) και τους συμμάχους του συνασπισμού τους στις πιέσεις των χούφτα των αντιφρονούντων να πάρει στη γραμμή.


Μια εξάρτηση από αυτή την υποστήριξη θα ρίχνει σε αμφισβήτηση την ικανότητά της να πάρει επικείμενη ψήφους και στις δύο επιπλέον διάσωσης για την Ελλάδα και ένα μόνιμο διάδοχο του EFSF μέσω της Bundestag.
"Η ευρεία πλειοψηφία στο κοινοβούλιο δείχνει σαφώς τη Γερμανία είναι αποφασισμένη να το ευρώ και την προστασία μας νόμισμα", δήλωσε ο Hermann Groehe, το νούμερο δύο στην Χριστιανοδημοκράτες της κ. Μέρκελ (CDU) κόμμα.
Αλλά ο Frank Schaeffler του Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος - μια junior μέλος του συνασπισμού - το επιχείρημα ότι τα μέτρα διάσωσης έχουν κάνει την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται.
"Παρ 'όλα τα επιχειρήματα, το πρώτο σχέδιο διάσωσης δεν κάνουν την κατάσταση για την Ελλάδα καλύτερη, αλλά, ακόμη χειρότερα," ο κ. Schaeffler, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP.
«Η επέκταση του ταμείου θα κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη».
Αθήνα αποκλεισμό
Όλες οι 17 χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ πρέπει να επικυρώσουν τη δέσμευση που ανέλαβε τον Ιούλιο για την επέκταση των αρμοδιοτήτων του EFSF και να ενισχύσει τις εγγυήσεις διάσωση του από 440 δισ. ευρώ (£ 383bn) να 780bn ευρώ.
Μέχρι στιγμής, οι 10 έχουν εγκριθεί το μέτρο.
Ως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη δέσμευση της Γερμανίας για το ταμείο θα αυξηθεί από 123bn ευρώ για 211bn.
Αυτό μεγαλύτερο ταμείο έχει ήδη απορριφθεί ως ανεπαρκή υπό το φως της επιδείνωσης ελληνική κρίση και η απειλή της μετάδοσής του σε άλλες οικονομίες.
Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι δήλωσε ότι το γερμανικό κοινό θα έρθει γύρω από την υποστήριξη της συμφωνίας
Οι επιθεωρητές του «τρόικα» των διεθνών πιστωτών υποστηρίζοντας Ελλάδα - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) - επιστρέφει στην Αθήνα την Πέμπτη για να αποφασίσει αν η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά για να δικαιολογήσουν μια άλλη 8 δισ. ευρώ (£ 6,9 δισ.) των δανείων.
«Το κλίμα ήταν θετικό και δημιουργικό μετά τα σκληρά μέτρα που αποφασίστηκαν,« χρηματοδότηση Ελλάδα Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωσή του.
Οι εργαζόμενοι του δημόσιου μπλοκάρει εισόδους σε μια σειρά υπουργείων στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για το βαθύ μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης έχει επιβάλει ως προϋπόθεση για τη διάσωση.
"Πάρτε διάσωση σας και να αφήσετε," φώναξε διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το Reuters μετέδωσε το πρακτορείο. Είπαν ότι ήθελαν να αποτραπεί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από την συνάντηση των υπαλλήλων της τρόικας.


Οι οδηγοί ταξί, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και άλλες δημόσιες προσωπικό τομέα επίσης λόγω της απεργίας, την Πέμπτη, εξοργισμένοι από την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των συντάξεων και ένα νέο φόρο ακίνητης περιουσίας.
Χωρίς τα νέα δάνεια - που διεξήχθησαν υπό τους όρους της διάσωσης που συμφωνήθηκε το περασμένο έτος - Ελλάδα θα είναι σύντομα τελειώνουν τα χρήματα.
Νέοι φόροι έχουν εγκριθεί και έχουν βαθύτερες περικοπές δαπανών έχουν υποσχεθεί, αλλά έχουν κάποιες αποφάσεις που έχουν καθυστερήσει και η ιδιωτικοποίηση τρέχει πίσω από το χρονοδιάγραμμα, λέει ο Κρις του BBC Morris στην Αθήνα.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μέτρα λιτότητας που ωθούν ανάπηρος οικονομία στην Ελλάδα βαθύτερα στην ύφεση και στραγγαλισμό κάθε πιθανότητα ανάπτυξης.