https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, September 30, 2011

Τους μειώνουν τις σχολικές διακοπές


Το  γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λίλλης ανακοίνωσε ότι μία φήμη σχετικά με τη μείωση της διάρκειας των σχολικών διακοπών αποτέλεσε αφορμή για να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις από μαθητές αλλά και για να ξεσπάσουν επεισόδια σε πολλές πόλεις της βόρειας Γαλλίας και κοντά στο Παρίσι.

Πολλές εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις της βόρειας Γαλλίας, όπως η Ντουέ, η Μπετούν, η Δουνκέρκη και η Λανς εξαιτίας μίας «αβάσιμης φήμης» σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει κατά ένα μήνα τις σχολικές διακοπές, εξήγησε η ίδια πηγή.


Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Λανς, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.


Κοντά στο Παρίσι περίπου 10 αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά σε ένα λύκειο υπέστησαν ζημιές, αναποδογυρίστηκαν ή τους έσπασαν τα τζάμια, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


«Πολλές δεκάδες μαθητές προκάλεσαν βίαια επεισόδια μετά τη διάδοση μίας φήμης για τη μείωση της διάρκειας των σχολικών διακοπών», επεσήμανε μία αστυνομική πηγή.


«Διαμαρτυρόμαστε επειδή ο πρόεδρος Σαρκοζί θέλει να μας μειώσει κατά ένα μήνα τις διακοπές και γι' αυτό εξεγερθήκαμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία 15χρονη μαθήτρια που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.


«Αυτή η φήμη δεν έχει βάση» σχολίασε μία πηγή από το γραφείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Λίλλης που κατήγγειλε ότι υπήρξε «ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση».

Η φήμη διαδόθηκε μέσω SMS και του Facebook και «έριξε λάδι στη φωτιά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία έκθεση της επιστημονικής επιτροπής για τον σχολικό προγραμματισμό είχε προτείνει να μειωθεί κατά ένα μήνα η διάρκεια των σχολικών διακοπών, όμως δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση.


Εξάλλου ο υπουργός Παιδείας Λικ Σατέλ είχε δηλώσει τον Ιούλιο στο ότι επιθυμεί να ξεκινήσει μία συζήτηση με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών ώστε να ανακοινώσει το φθινόπωρο τις αποφάσεις που θα μπορούσαν να ισχύσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιά το 2013.