https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, September 14, 2011

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1 - 0

Ο Παναιτωλικός με ένα γκολ σπάνιας έμπνευσης από τον Άγγελο Χαριστέα πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επί του Αστέρα Τρίπολης (1-0).


Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας μετά από 34 ολόκληρα χρόνια πέτυχε ο Παναιτωλικός με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στον εξ' αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής.

Σκόρερ της ιστορικής νίκης της ομάδας του Αγρινίου, ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" με μιας σπάνιας ομορφιάς τέρμα. Πολύ καλή ομάδα του Μπάμπη Τέννε, η οποία κατά διαστήματα πρόσφερε θέαμα στους Αγρινιώτες και δίκαια πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στην Superleague. Δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο η ομάδα της Αρκαδίας η οποία θέλει ακόμη πολύ δουλειά.

Το πρώτο ημίχρονο σε γενικές γραμμές, ήταν μοιρασμένο με τον Παναιτωλικό να έχει μια ελαφρά κατοχή της μπάλας, με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο, ο Παναιτωλικός ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή του, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την πολύ κλειστή άμυνα του Αστέρα, μέχρι να βρει τον τρόπο ο πρωταθλητής Ευρώπης Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος με μια καταπληκτική έμπνευση σημείωσε το γκολ της νίκης για την ομάδα του Αγρινίου.

Από την άλλη ο Αστέρας στο δεύτερο μέρος ήταν πίσω από την σέντρα, δείχνοντας πως και η ισοπαλία σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα, αλλά όπως αναφέραμε, ο Άγγελος Χαριστέας είχε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Αρκάδων.

Για ακόμη μια φορά εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Αγρινίου, με τους φίλους του Παναιτωλικού να δίνουν εντυπωσιακό παρών χωρίς ακρότητες.

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής/Βοηθοί: Αρετόπουλος (Τρικάλων)/Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Κουρομπιλιά (Καρδίτσας)

Παναιτωλικός (Τεννές): Τζενάμο, Κουτρουμάνος, Άντι, Αναστασιάδης, Εντζεγκουέλε, Σιόντης (68' Μουμίν), Ρότσα, Μπουμάλ (53' Κούσας), Καραμαλίκης (46' Καμαρά), Θεοδωρίδης, Χαριστέας.

Αστέρας Τρίπολης (Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Χουανίτο (20' λ.τρ. Λαδάκης), Ουσέρο, Τσαμπούρης, Αρσενίεβιτς (64' Μπακασέτας), Εγκόν (52' Σέσμα), Χούλι.

Κίτρινες κάρτες: Καραμαλίκης (36', Παναιτωλικός), Σιόντης (41', Παναιτωλικός), Αναστασιάδης (47', Παναιτωλικός), Εντζεγκουέλε (53', Παναιτωλικός)-Πιπίνης (36', Αστέρας Τρίπολης), Τσαμπούρης (52', Αστέρας Τρίπολης), Μπαρτολίνι (80', Αστέρας Τρίπολης), Αργυρόπουλος (86', Αστέρας Τρίπολης)

Σκόρερ: Χαριστέας (74', Παναιτωλικός)

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος

Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος. Στο 8ο λεπτό από το απευθείας φάουλ του Θεοδωρίδη η μπάλα έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Αγρινίου, είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Αστέρα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο άρχισε να κάνει και αυτός αισθητή την παρουσία του. Στο 25' από το δυνατό σουτ του Ουσέρο η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζενάμο.

Η απάντηση του Παναιτωλικού ήρθε ένα λεπτό αργότερα (26'), όταν ο Θεοδωρίδης βρήκε χώρο έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χακόμπο.

Ο Παναιτωλικός συνέχιζε να πιέζει και στο 29', από την κεφαλιά του Καραμαλίκη, ο γκολκίπερ του Αστέρα μπλόκαρε την μπάλα.

Άμεση ήταν και η απάντηση των Αρκάδων, στο 30', όταν από το σουτ του Χούλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Εντζεγκουέλε και κατέληξε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν από την εκτέλεση του Κόρνερ ο Αρσενίεβιτς έκανε την πρώτη κεφαλιά, ο Λαδάκης έπιασε την δεύτερη και η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Παναιτωλικός ανέλαβε εκ νέου τα ηνία του πρώτου μέρους και μέχρι την λήξη του, είχε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 33', από το σουτ του Χαριστέα η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 42', ο Σιόντης έκανε την κάθετη πάσα για τον Άντι, όμως ο τελευταίος δεν έκανε καλό κοντρόλ μέσα στην περιοχή και η μπάλα βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και στο 44', ο Χαριστέας έδωσε στον Θεοδωρίδη στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αυτός στον Καραμαλίκη ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χακόμπο.

Χαριστέας και γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός με την είσοδο του Καμαρά, ανέβασε τον ρυθμό του. Με το ξεκίνημα από ένα σουτ του Ρότσα η μπάλα έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα (49') ο Καμαρά που μπήκε ορεξάτος έκανε μια ωραία ενέργεια και το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο.

Στο 55', ο Ρότσα βρήκε χώρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε και το δυνατό δεξί σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα ήταν σε καλή θέση και μάζεψε την μπάλα. Την ίδια τύχη είχε το σουτ του Ρότσα και δύο λεπτά αργότερα (57') με τον Χακόμπο να μπλοκάρει.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 66', ο Εντζεγκουέλε έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 70', μετά από ωραία συνεργασία Άντι-Ρότσα από αριστερά, ο Άντι μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα που κατέληξε κόρνερ.

Και ενώ φαινόταν πως ο Παναιτωλικός παρά την υπεροχή που είχε δύσκολα θα "έσπαγε" την κλειστή άμυνα του Αστέρα, εκεί μίλησε ο Άγγελος Χαριστέας.

Στο 74', ο Θεοδωρίδης συνεργάστηκε με τον Ρότσα ο τελευταίος έβγαλε κάθετη πάσα στον Καμαρά, αυτός από τα δεξιά έβγαλε παράλληλη μπαλιά στην καρδιά της μεγάλης περιοχής και ο Χαριστέας με ένα καταπληκτικό τακουνάκι με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χακόμπο για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του Αγρινίου.

Το γκολ του Παναιτωλικού, φαίνξεται πως ξύπνησε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχε δυο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Στο 77', μετά από ασταθή απόκρουση του Τζενάμο, ο Μπαρτολίνι πήγε να βάλει το πόδι του και με προβολή να την προωθήσει στα δίχτυα, όμως ο Αναστασιάδης με υπερένταση απομάκρυνε.

Δύο λεπτά αργότερα (79') ο Χούλι βγήκε από τα δεξιά όμως ο Τζενάμο πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο και απομάκρυνε την μπάλα.

Ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει για να πετύχει γκολ, ωστόσο ο Τζενάμο είπε και πάλι "όχι" στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη στο 89'.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Παναιτωλικός ροκάνισε τον χρόνο μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου και να πάρει η ομάδα του Αγρινίου το πρώτο της πολύτιμο "τρίποντο" στο πρωτάθλημα με το γκολ του Άγγελου Χαριστέα.



Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1 - 0 by yousouroum