https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, August 25, 2011

Title: Αιφνιδιαστική παραίτηση του Steve Jobs από τη θέση του CEO της Apple. Όργιο φημών για την υγεία του

Steve Jobs steps down as Apple CEO. Is this the end of the iRide?
Την παραίτησή του, με άμεση ισχύ, από τη διοίκηση της Apple ανακοίνωσε ο Steve Jobs με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Όπως αναφέρει μάλιστα, δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, δήλωση η οποία δημιούργησε ανησυχίες για περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει εφεξής ο Tim Cook, το «δεξί χέρι» του Jobs στη διοίκηση της Apple. Ο Cook αντικαθιστούσε ουσιαστικά τον 56χρονο Jobs ήδη από τις 17 Ιανουαρίου, όταν ο τελευταίος είχε πάρει αναρρωτική άδεια. Η επιστολή του Jobs αναφέρει τα εξής:
«Προς το διοικητικό συμβούλιο και την κοινότητα της Apple,
Πάντα έλεγα ότι εάν ερχόταν ποτέ μια μέρα που δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις προσδοκίες ως επικεφαλής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το γνωστοποιήσω. Δυστυχώς αυτή η μέρα έφθασε.
Ως εκ τούτου παραιτούμαι από διευθύνων σύμβουλος της Apple. Θα ήθελα να προσφέρω, εάν το συμβούλιο το βρίσκει σωστό, σαν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντής και υπάλληλος της Apple.
Σε ό,τι αφορά το διάδοχό μου, προτείνω θερμά να εκτελέσουμε το πλάνο διαδοχής κάνοντας τον Tim Cook CEO της Apple.
Πιστεύω ότι οι πιο λαμπρές και πιο καινοτόμες μέρες για την Apple βρίσκονται μπροστά μας. Και εγώ ανυπομονώ να τις δω και να συνεισφέρω στην επιτυχία αυτή μέσα από ένα νέο ρόλο.
Έκανα τους καλύτερούς μου φίλους στην Apple και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτά τα χρόνια που είχα τη χαρά να εργαστώ μαζί σας.
Steve»

O Jobs, γνωστός τόσο για την ιδιοφυία του και το δύσκολο του χαρακτήρα του, όσο και τη «δεσποτική», κατά πολλούς, ηγεσία του, που έκανε την Apple μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, παλεύει με τον καρκίνο και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία έχει υποβληθεί. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πλέον στη μετοχή της Apple και το πώς θα αντιδράσει στις αιφνιδιαστικές αυτές ανακοινώσεις. Παράλληλα οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του, η οποία τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση.
 ΠΗΓΗ