https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, August 24, 2011

Ο επικεφαλής σπουδών της RAF έγινε μουσουλμάνος, επικρίνει τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη και λέει ότι το ολοκαύτωμα ήταν βρετανική προπαγάνδα


Από: Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ο επικεφαλής των σπουδών στο κολλέγιο εκπαίδευσης πιλότων της Royal Air Force έχει ασπαστεί το Ισλάμ και επικρίνει τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, σε ένα μουσουλμανικό περιοδικό.
Ο Δρ Joel Hayward είναι κοσμήτορας του κολεγίου στην Cranwell και έχει διδάξει πολλούς από τους πιλότους που ηγούνται της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του συνταγματάρχη Καντάφι.
Όμως, προς λύπη των αρχηγών της άμυνας, έχει αμφιβολίες για την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ απέτρεψαν τη μαζική δολοφονία των αμάχων στη Βεγγάζη. Προειδοποίησε επίσης ότι η RAF έχει γίνει «η αεροπορική δύναμη του στρατού των ανταρτών».
Ο Δρ Hayward στο παρελθόν είχε εκφράσει μεταμέλεια, όταν εμφανίστηκε να ισχυρίζεται ότι πολύ λιγότεροι Εβραίοι δολοφονήθηκαν από τους Ναζί από ό, τι γενικά πιστεύεται και ότι οι θάλαμοι αερίων του Ολοκαυτώματος ήταν βρετανική προπαγάνδα.
Σε ένα άλλο άρθρο πρόσφατα παρομοίασε τον Τσόρτσιλ με τον Μωάμεθ.
Το άρθρο του περιοδικού για τη Λιβύη, δόθηκε στη δημοσιότητα υπό τον τίτλο «Η Δύση διατρέχει τον κίνδυνο οι καλές προθέσεις της (και αντιφάσεις) να οδηγήσουν σε δυσπιστία».
Ο Δρ Hayward έγραψε: «Όταν δυτικά αεροσκάφη άρχισαν να καταστρέφουν άρματα μάχης και ένας καταιγισμός πυραύλων χτύπησε τις αεροπορικές δυνάμεις της Λιβύης και τον αεροπορικό αμυντικό σύστημα, διάφοροι ηγέτες τους συνεχάρησαν τους εαυτούς τους για την πρόληψη "θηριωδίας" ή "σφαγής"- υποβλητικές λέξεις που φέρνουν στο μυαλό εικόνες από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα [του 1995 δολοφονία Βοσνίων μουσουλμάνων].
«Όμως δεν γνωρίζουμε αν ο στρατός του (Καντάφι) θα έκανε "σφαγή" αμάχων όπως στη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα».
Φωτο: Ο Δρ Hayward (αριστερά) σε εκδήλωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ενόπλεων Δυνάμεων (Armed Forces Muslim Association) πέρυσι.
Ο Δρ Hayward αμφισβητεί επίσης την «όλα τα αναγκαία μέτρα», που εξουσιοδοτεί ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την προστασία των αμάχων από τις δυνάμεις του δικτάτορα.
Περιγράφοντας το ψήφισμα ως «ελαστικό», λέει: «Παραδόξως, αυτό το ψήφισμα καταδικάζει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα βασανιστήρια στα οποία ο κόσμος (και ο ΟΗΕ) είχε κάνει τα στραβά μάτια για δεκαετίες».
Η απόψεις του και η συμπεριφορά του, προκάλεσαν αναταραχή μεταξύ των ανώτερων αξιωματικών στην RAF στην Cranwell και το Lincolnshire, όπου είναι ο αρχαιότερος ακαδημαϊκός ο οποίος δίδαξε και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.
Σε άρθρο της Mail on Sunday με τίτλο “Ο Αγιατολάχ της Πολεμικής Αεροπορίας ”, ένας ανώτερος αξιωματικός εξέφρασε την ανησυχία ότι ο Δρ Hayward έχει επικεντρωθεί περισσότερο στις «ισλαμικές δραστηριότητες που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τη RAF”.
Τον κατηγόρησε επίσης, που παρέχει στους μουσουλμάνους δοκίμους προνομιακή μεταχείριση και οδηγεί τους άλλους μαθητές να έχουν μία «μαλακή, απαλή γραμμή, όταν γράφουν για μουσουλμάνους τρομοκράτες / ισλαμιστές εξτρεμιστές».
Ένας άλλος αξιωματικός υποστήριξε ότι οι δόκιμοι και οι καθηγητές φοβούνται να ου εκφράσουν κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αντι-μουσουλμανικό συναίσθημα. «Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει τη γραμμή ότι το Ισλάμ είναι μία φιλειρηνική θρησκεία σύρεται στο γραφείο του για εκ νέου εκπαίδευση», είπε.
Χθες το βράδυ ο Δρ Hayward είπε ότι δεν «αναγνωρίζει» αυτούς τους ισχυρισμούς.
Η Mail on Sunday καταλαβαίνει ότι οι απόψεις του Δρ Hayward έχουν φέρει σε αμηχανία τους αρχηγούς RAF, οι οποίοι αισθάνονται ότι ενώ έχει το δικαίωμα να τις εκφράσει, δεν θα ήταν συνετό γι 'αυτόν να τους δημοσιεύσει σε ένα μουσουλμανικό περιοδικό.
Ο Συντηρητικός Βουλευτής Patrick Mercer, πρώην πρόεδρος στην υπο-επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, δήλωσε: «Χαίρομαι που ο πρύτανης δεν περιορίζεται σε αυτό που μπορεί να πει, όπως θα έκανε αν βρισκόταν σε ισλαμικές κοινωνίες.
«Ωστόσο, ελπίζω ότι οι απόψεις του δεν έρχονται σε σύγκρουση με κάποιο από τα επαγγελματικά του καθήκοντα κατά τη διδασκαλία των αξιωματικών της Αυτής Μεγαλειότητας».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία ακαδημαϊκός έχει δημιουργήσει διαμάχη. Το 2000, είχε κατηγορηθεί ότι αρνείται το Ολοκαύτωμα, μετά τη δημοσίευση της διδακτορικής του διατριβής που είχε γράψει το 1993, αμφισβητώντας τον αριθμό των Εβραίων που σκοτώθηκαν. Ισχυρίστηκε ότι η ιδέα των θαλάμων αερίων ήταν προπαγάνδα που εφευρέθηκε από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τους Εβραίους λομπίστες. Μετά μίλησε για τύψεις για τα «λάθη που έκανε ως άπειρος μαθητής».
Ο Δρ Hayward αμφισβήτησε συχνά ότι το Ισλάμ είναι επιθετικό. Πιο πρόσφατα, έγραψε σχετικά με το θέμα για το Cordoba Foundation, που περιγράφεται από τον David Cameron ως βιτρίνα για την ισλαμική ομάδα, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Στο εν λόγω άρθρο, ο Δρ Hayward παρομοιάζει τις εμπνευσμένες ιδιότητες του προφήτη Μωάμεθ με εκείνες του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Ο Δρ Hayward διορίστηκε στη RAF Cranwell το 2007, αλλά ερευνήθηκε το επόμενο έτος ύστερα από καταγγελίες για «παρενόχληση και εκφοβισμό». Δεν είναι σαφές τι έγινε η έρευνα.
Ο Δρ Hayward υπερασπίστηκε το άρθρο του για τους βομβαρδισμούς του NATO και είπε ότι θέλει μια ελεύθερη Λιβύη χωρίς τον Καντάφι. Και πρόσθεσε: «Γράφω άρθρα σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για διάφορα επιστημονικά περιοδικά για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ενθάρρυνση ενός στενότερου δεσμού μεταξύ της Δύσης και του αραβικού κόσμου.
«Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αντι-Δυτικός, είμαι περήφανος που είμαι Δυτικός, πιστεύω ακράδαντα στο σύστημα αξιών που έχουμε στη Βρετανία. Πιστεύω στην ισότητα, τη δημοκρατία, την ελευθερία, την πολυφωνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή