https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, June 20, 2011

Hong Kong Triangle, Cosa Nostra, N'Draguetta, επενδύουν στην Ελλάδα...



Η δεινή κατάσταση της χώρας, πάντως, ελκύει και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος της μαφίας, όπως τονίστηκε σε συνέδριο για το οργανωμένο έγκλημα του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ στο Βερολίνο. Μάλιστα, ο Γερμανός ειδικός Jurgen Roth θεωρεί δεδομένο ότι ήδη οι «Τριάδες», το κινεζικό οργανωμένο έγκλημα, που διαθέτουν πολύ χρήμα, έχουν ήδη ξεκινήσει να επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ το «ψάχνει» η σικελική Κόζα Νόστρα και η καλαβρέζικη Ντρaγκέτα...
Η διεθνής μαφία, σύμφωνα με τον Jurgen Roth, προσπαθεί να επενδύσει φθηνά και να χρησιμοποιήσει αυτή της την πρόσβαση «μελλοντικά ως στρατηγική βάση για οικονομικές δραστηριότητες, καθώς θα έχουν αποκτήσει έναν εντελώς νόμιμο χαρακτήρα»...
 
Στο συνέδριο ο Αμερικανός καθηγητής Edgardo Buscaglia, σύμβουλος σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος τόσο της αμερικανικής κυβέρνησης όσο και διεθνών οργανισμών όπως των ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, εξήγησε γιατί η Ελλάδα είναι ευάλωτη στο ξέπλυμα χρήματος. Είπε:
 
«Η χώρα πλήττεται από μία οικονομική κρίση τεραστίων διαστάσεων. Προέκτασή της είναι μία κοινωνική και οπωσδήποτε μία πολιτική κρίση. Οταν σε αυτές τις συνθήκες αστάθειας αρχίζουν να πέφτουν οι τιμές των ακινήτων και να αυξάνεται η ζήτηση για κεφάλαια, τότε έρχεται και η ώρα του οργανωμένου εγκλήματος. Ξαφνικά εμφανίζονται διαθέσιμα κεφάλαια, ύποπτα κεφάλαια, δηλαδή βρώμικο χρήμα. Βλέπεις αυτό το χρήμα να επενδύεται σε ακίνητα, σε εμπορικά κέντρα, στο τραπεζιτικό σύστημα. Θα πρέπει η Ελλάδα να συνειδητοποιήσει καλά αυτούς τους κινδύνους»...
 
Η πολιτολόγος Regine Schonenberg, από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, είπε επίσης ότι οι επενδύσεις του οργανωμένου εγκλήματος εισρέουν στην Ελλάδα μέσω κερδοσκοπικών κεφαλαίων, τα λεγόμενα Hedge Funds, μέσω ανώνυμων ομολόγων, μέσω εταιρειών που έχουν έδρα για παράδειγμα τη Ρουμανία ή τη Βουλγαρία και είναι θυγατρικές νόμιμων εταιρειών που ίδρυσε η μαφία στην Ιταλία...
 
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, πάντως, να επενδύσεις χωρίς να αφήσεις πολλά ίχνη για την προέλευση του χρήματος, είναι μέσω ιντερνετικών τραπεζών, όπως εξήγησε η Regine Schonenberg. Και ιδού πώς ιδρύεις μία ιντερνετική τράπεζα στο Διαδίκτυο μόνον με τον αριθμό μιας πιστωτικής κάρτας. Εναν τέτοιο αριθμό, π.χ. της εταιρείας VISA, τον αποκτά κανείς πολύ εύκολα στη Ρωσία. Με αυτόν τον αριθμό ιδρύεις για λίγες ώρες δύο τράπεζες, μεταβιβάζεις χρήματα από τη μία στην άλλη και από εκεί σε άλλους προορισμούς και μετά διαλύεις πάλι τις τράπεζες. «Με άλλα λόγια», υπογράμμισε η ειδικός, «η μεταβίβαση και η πλύση μαύρου χρήματος έχουν γίνει πανεύκολα»...
 
Στα χάλια που βιώνουμε, δύσκολα θα θελήσει οποιαδήποτε Αρχή στη χώρα να διερευνήσει αν οι όποιες επενδύσεις γίνουν αυτήν την εποχή προέρχονται από τέτοιες πηγές...(kscopos@kerdos.gr)
 
  Η Κόζα Νόστρα στη Σικελία, η Καμόρα στην περιοχή της Νάπολι, η Ντραγκέτα στην Καλαβρία και η Σάκρα Κορόνα Ουνιτά στην Απουλία.
Η Καμόρα εκτέλεσε περισσότερους από τη Μαφία της Σικελίας, από την Ντραγκέτα, από τη ρώσικη μαφία, από τις αλβανικές οικογένειες, από την ΕΤΑ στην Ισπανία, από τον ΙΡΑ στην Ιρλανδία, από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες. Όσο για τα όπλα, διαπιστώνει ότι η Ιταλία ξοδεύει ετησίως είκοσι επτά χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή, περισσότερα από τη Ρωσία, διπλάσια από το Ισραήλ. Συνολικά οι φατρίες διαχειρίζονται τα τρία τέταρτα των όπλων που κυκλοφορούν στον πλανήτη. Με πρώτο και καλύτερο το Καλασνίκοφ.
Σύμφωνα με κάποιους μαφιόζους, το πραγματικό όνομα της Μαφίας είναι Cosa Nostra, (Κόζα Νόστρα, κυριολεκτικά "δικό μας πράγμα"), που σημαίνει ο κόσμος μας, η παράδοσή μας, οι αξίες μας. Πολλοί υποστήριξαν, συμπεριλαμβανομένου του λιποτάκτη της μαφίας Τομάζο Μπουσκέτα, ότι η λέξη "μαφία" ήταν λογοτεχνικό δημιούργημα.
Άλλοι "λιποτάκτες", όπως ο Αντόνιο Καλντερόνε και ο Σαλβατόρε Κοντόρνο είπαν το ίδιο πράγμα. Σύμφωνα μ' αυτούς, το πραγματικό όνομα ήταν "κόζα νόστρα". Για τους ανθρώπους που ανήκουν στην οργάνωση, δεν υπάρχει η ανάγκη να την ονομάσουν. Οι μαφιόζοι συστήνουν γνωστά μέλη σε άλλα γνωστά μέλη ως ανήκοντες στην "Cosa Nostra" (το πράγμα μας) ή "la stessa cosa" (το ίδιο πράγμα).
Μόνο ο έξω κόσμος χρειάζεται κάποιο όνομα για να την περιγράψει, εξ ου και τα κεφαλαία των λέξεων: Cosa Nostra

Η Σικελική Μαφία, ή πιο απλά Μαφία, ή ακόμη πιο σωστά Κόζα Νόστρα, είναι μια εγκληματική μυστική οργάνωση ανδρών η οποία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στη Σικελία της Ιταλίας. Παρακλάδι της εμφανίστηκε στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών περί τα τέλη του 19ου αιώνα, μετά από διάφορα κύματα μεταναστών από τη Σικελία.
Η λέξη "mafia" προέρχεται από το παλιό σικελικό επίθετο "mafiusu", το οποίο έχει τις ρίζες του στο αραβικό mahjas,  που σημαίνει αυτόν που κομπάζει με επιθετικό τρόπο. Μια κυριολεκτική μετάφραση είναι το "κόρδωμα", η "πόζα", αλλά μπορεί επίσης να μεταφραστεί ως "τόλμη", "νταηλίκι". Αναφερόμενο σε κάποιον, το "mafiusu" στη Σικελία του 19ου αιώνα ήταν ασαφές και σήμαινε αυτόν που εκφοβίζει, τον τραμπούκο, υπερόπτη, τολμηρό, δραστήριο και περήφανο, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Diego Gambetta.

Ντραγκέτα
«Με όνομα - δάνειο από το ελληνικό "ανδραγάθημα", αυτή η οργάνωση που αυτοχαρακτηρίζεται "ατρόμητη", είναι η πλέον ωμή και σκληρή μαφία που έχω ποτέ γνωρίσει» γράφει ο εισαγγελέας Νικολά Γκρατιέρι, συγγραφέας μαζί με το δημοσιογράφο Αντόνιο Νικάζο του «Fratelli di sangue» (Αδελφοποιητοί).
Σήμερα, η οργάνωση διαθέτει πλοκάμια σε ολόκληρο τον κόσμο, πανίσχυρο οπλισμό και τεράστια επιχειρησιακή ικανότητα, που καταδεικνύεται από το γεγονός ότι τα τελευταία επτά χρόνια τα μέλη της έχουν εμπλακεί σε 14.000 εγκλήματα. Μπορεί το φέουδό της, η Καλαβρία, να αποτελεί μια από τις πιο φτωχές ευρωπαϊκές περιφέρειες, αλλά η Ντραγκέτα διαθέτει μια επικερδέστατη αυτοκρατορία που από το νότο της Ιταλίας κινεί τεράστια ποσά χρήματος και ναρκωτικών στις πέντε ηπείρους. Άρχισε με χασίσι και ηρωίνη και σήμερα κυριαρχεί στο παγκόσμιο εμπόριο της κοκαΐνης.
Ο δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, επισημαίνοντας ότι μόνο από την κοκαΐνη οι ιταλικές μαφίες κάνουν τζίρο κάπου εξήντα φορές μεγαλύτερο από της Fiat, δίνει μια εικόνα του κύκλου εργασιών της Ντραγκέτα. «Αγοράζει κοκαΐνη προς 2.500 ευρώ το κιλό και την πουλά 60 ευρώ το γραμμάριο: κέρδος 57.500 ανά κιλό. Και πουλά εκατοντάδες τόνους».
Το επιχειρηματικό δαιμόνιο της καλαβρέζικης μαφίας δεν εξαντλείται στα ναρκωτικά, αλλά εκτείνεται από τους εκβιασμούς, τις «απαλοτριώσεις», το εμπόριο όπλων και πλαστών προϊόντων ώς τα δημόσια έργα, τον τομέα της υγείας, τις οικοδομές και βεβαίως την αγροτική παραγωγή. Η γερμανίδα δημοσιογράφος Πέτρα Ρέσκι, που μετά την έκδοση του βιβλίου της «Μαφία» βρίσκεται επίσης υπό αστυνομική προστασία, εκτιμά ότι ο τζίρος της Ντραγκέτα στη Γηραιά Ήπειρο, ξεπερνά τα 44 δισ. ευρώ το χρόνο.
Μ' ένα βαρύ τίμημα θανάτων, με πρόσφατο μάλιστα κρούσμα το μυστηριώδη θάνατο ενός 32χρονου Έλληνα φοιτητή στο Ρέτζιο...
Στη σκιά της κοινωνικής κατακραυγής που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην ανήσυχη από τη συνεχή επέκταση της μαφιόζικης οργάνωσης Ιταλία, στο στόχαστρο των ελληνικών και όχι μόνο Αρχών μπαίνουν για τα καλά πλέον τα παρακλάδια της "Ντραγκέτα" μέσω της Κρήτης σε όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Το νησί μας φιγουράρει στην πρώτη γραμμή των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο της "Ντραγκέτα " σε όλο το φάσμα της βαριάς εγκληματικής δραστηριότητας, από τη διακίνηση όπλων μέχρι το εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, όπως η κοκαΐνη και η ηρωίνη.

Εγκληματίες με Αρμάνι
Κάπου 150 οικογένειες, τα κλαν ή ντρίνες, όπως τα αποκαλούν, ελέγχουν τα πάντα. Κι αν τα επίθετα είναι πάντα τα ίδια, οι σημερινοί αρχηγοί είναι νέοι επιχειρηματίες με πτυχία και ξένες γλώσσες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους CEOs μεγάλων πολυεθνικών και αγοράζουν καλλιέργειες κόκας σαν να αγόραζαν μετοχές στο χρηματιστήριο.
Είναι ένα είδος εγκληματικής αριστοκρατίας που έχει προσαρμοστεί στην εποχή του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, συμμαχώντας με μέλη της μασονίας για να εισχωρήσει στην πολιτική, τη δημόσια διοίκηση και τις κρατικές συμβάσεις, γράφει ο Γκρατιέρι. «Ετσι γεννήθηκε η Σάντα, η νέα Ντραγκέτα, που νομιμοποιεί μια διπλή στράτευση: στη μαφία και στη μασονία. Μια τέλεια επιλογή που τους επιτρέπει να κάθονται στα τραπέζια όπου αποφασίζονται όχι πλέον τι μίζες θα χρεωθούν για τα δημόσια έργα, αλλά τι έργα θα γίνουν και πού». 


http://mogadishu.capitalblogs.gr/listArticles.asp?blid=318