https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Sunday, June 05, 2011

Εν ενεργεία μοντέλο... ετών 80




Μπορεί να κλείνει τα 80 χρόνια ζωής, αυτό όμως δεν τη σταματά, από το να φωτογραφίζεται για εξώφυλλα παγκοσμίως γνωστών περιοδικών, αλλά και να εμφανίζεται στην πασαρέλα.



Ο λόγος για ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στον κόσμο, την Κάρμεν ντελ Ορεφίς, που ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 13 ετών και έκτοτε δεν έχει κάνει “διάλειμμα”.

Η καριέρα της ξεκίνησε, όταν η σύζυγος ενός φωτογράφου την ανακάλυψε σε ένα λεωφορείο, ενώ πήγαινε στο μάθημα χορού.

Το δοκιμαστικό που έκανε η ίδια το χαρακτήρισε “αποτυχία” ωστόσο, το Vogue είχε άλλη γνώμη, προσλαμβάνοντάς την το 1945, με μισθό 7,95 δολάρια την ώρα.

Το 1947 και σε ηλικία μόλις 15 ετών γίνεται ένα από τα νεότερα μοντέλα που κάνουν εξώφυλλο στοVogue.

Εργάστηκε με τους πιο διάσημους φωτογράφους της εποχής, όμως η φωτογράφιση της από τονΜέλβιν Σοκόλσκι για το Harper's Bazaar το 60 έμεινε στην ιστορία.

Σε ηλικία 66 ετών η Κάρμεν είχε κάνει έξι εξώφυλλα στο Vogue, ήταν το βασικό πρόσωπο σε 14 καμπάνιες καλλυντικών και είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές.

Ωστόσο η σχέση της με τα λεφτά δεν φαίνεται να είναι καλή, καθώς είχε επενδύσει στον όμιλο τουΜπέρναρντ Μέιντοφ χάνοντας έτσι όλες τις οικονομίες της πριν από λίγα χρόνια.

ΠΗΓΗ