https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Sunday, June 19, 2011

Η «Μάριαν » ήταν 40άρης με μούσια

Ένας Αμερικανός μπλόγκερ την χρησιμοποίησε για να ακουστεί η φωνή του

Η 25χρονη ομοφυλόφιλη αντικαθεστωτική, με τους δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές στο Facebook, ήταν η μάσκα που χρησιμοποίησε ένας Αμερικανός μπλόγκερ προκειμένου να ακουστεί η φωνή του.

Η γοητευτική μελαχρινή Αμίνα θα γινόταν πράγματι το σύμβολο του σημερινού αντικαθεστωτικού κινήματος αν ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο και όχι, όπως αποδείχτηκε, ένας παντρεμένος Αμερικανός άνδρας, με έδρα του τη Σκοτία!
Η απάτη του Τομ ΜακΜάστερ αποκαλύφθηκε όταν έγραψε στο μπλογκ του ότι η Αμίνα απήχθη στη Δαμασκό από τις δυνάμεις Ασφαλείας επειδή υπερασπιζόταν την ομοφυλοφιλία, η οποία στη Συρία θεωρείται αδίκημα με ποινή φυλάκισης έως τρία χρόνια.

Χιλιάδες τότε αναγνώστες εκδήλωσαν μέσω Διαδικτύου τη συμπαράστασή τους στην Αμίνα και περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έγιναν μέλη σε γκρουπ που την υποστήριζαν στο Facebook.

Γρήγορα όμως το περιστατικό και η ίδια η ύπαρξη της Αμίνα αμφισβητήθηκαν. Όταν δε η φωτογραφία που απεικόνιζε μια γυναίκα αποδείχτηκε ότι ανήκει στη Γελένα Λέτσις από την Κροατία, η οποία ουδεμία σχέση είχε με το μπλογκ και την όλη υπόθεση, ο 40χρονος ΜακΜάστερ δεν μπορούσε πια να κρυφτεί. Σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε ότι αποφάσισε να υποδυθεί την Αμίνα γιατί κανείς δεν τον πρόσεχε όταν μιλούσε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία- και δη δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

«Ήθελα οι άνθρωποι να ακούσουν τα στοιχεία και να μη δώσουν προσοχή στον άνθρωπο πίσω από την κουρτίνα», είπε. Στο τελευταίο του ποστ, προτού διαγράψει το μπλογκ, ο ΜακΜάστερ έγραψε ότι πίσω από την Αμίνα είναι ο ίδιος και ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες του.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, κάλεσε τον κόσμο να μην επικεντρώσει στην «απάτη», αλλά να δει αυτό που βιώνουν σήμερα οι Σύριοι. Άλλωστε, όπως υποστήριξε, μπορεί τα πρόσωπα να είναι ψευδή, τα επεισόδια όμως είναι πραγματικά.

Παρά την ομολογία του, οι Σύριοι μπλόγκερ αντέδρασαν έντονα λέγοντας πως αυτή η φάρσα τους έβαλε σε κίνδυνο. Το ίδιο δήλωσε μάλιστα και η Γελένα από την Κροατία, η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, καταγγέλλοντας αγνώστους για κλοπή των φωτογραφιών της στο Facebook.