https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, May 09, 2011

Φήμες ότι οι Αμερικανοί την εγκαταλείπουν λόγω κόστους

«Τούρκικη» η Βάση Bondsteel στο Κόσσοβο;


Ειδικού Συνεργάτη


Μπορεί το γνωστό δημοσίευμα του «Σπήγκελ» να προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Ελλάδα, υπάρχουν όμως και δημοσιεύματα που περνούν απαρατήρητα αν και εξίσου σημαντικά. Ένα από αυτά ήταν και το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Βοσνίας  Dnevni Avaz, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί θα κλείσουν την μεγάλη στρατιωτική Βάση Bondsteel, κοντά στο Ουρόσεβατς, στην περιοχή Φερίζοβικ του ανατολικού Κοσσόβου, για οικονομικούς λόγους.

Η προοπτική προκάλεσε αναστάτωση στη Σερβία, αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια (πλην Ελλάδος, βεβαίως που δεν το έχει πάρει ακόμη είδηση).  Όχι επειδή θα κλείσει η Βάση, αλλά επειδή οι φήμες θέλουν τους Τούρκους να εγκαθίστανται σ’ αυτή.

Οι ανησυχίες ενισχύθηκαν όταν ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Σερβίας Μομίρ Στογιάνοβιτς δήλωσε ότι εκφράζονται φόβοι μήπως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέλθουν στο Κόσσοβο.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές σίγουρα κάποιοι στο ελληνικό Πεντάγωνο θα χάσουν τον ύπνο τους, γιατί πρόκειται για μια γιγαντιαία Βάση που μπορεί να φιλοξενήσει επτά χιλιάδες στρατιώτες.
ΠΗΓΗ