https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, May 28, 2011

Στο μουσείο της Ακρόπολης περιηγήθηκε ο Στίβεν Χάρπερ

Αναλυτική περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης απόλαυσε ο πρωθυπουργός του Καναδά κ. Στίβεν Χάρπερ με τη σύζυγό του Λορίν σε ιδιωτική επίσκεψη αργά το απόγευμα. Ο διευθυντής του Μουσείου κ. Δημήτρης Παντερμαλής έκανε λεπτομερή ξενάγηση στα γλυπτά , δείχνοντας στο πρωθυπουργικό ζεύγος τα κομμάτια από τη ζωφόρο του Παρθενώνα που βρίσκονται εκτεθειμένα στο Βρετανικό Μουσείο.

Το απόγευμα το πρωθυπουργικό ζεύγος του Καναδά επισκέφθηκε την Ακρόπολη, όπου ξεναγήθηκε στα διάφορα σημεία εντός των τειχών με κορυφαία στιγμή την περιήγηση στον Παρθενώνα.

Τον πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στην Αθήνα συνόδευσε η επίσημη ελληνοκαναδική αποστολή που αποτελείται από τον υπουργό Θησαυροφυλακίου κ. Τόνυ Κλέμεντ, τον Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο, τον ομοσπονδιακό βουλευτή κ. Κώστα Μενεγάκη, τον πρόεδρο του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου κ. Γιώργο Μανωλικάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ κ. Βασίλη Μπαλαμπάνο και τη δόκτορα Μαϊλη από το Τορόντο.

Στην συνοδεία του πρωθυπουργού βρέθηκαν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος καθώς και η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κα Renata Wielgosz.