https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, May 28, 2011

Ψήφος επιστοσύνης από Ομπάμα στην Ελλάδα



Τι μετέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι από τη σύνοδο του G8

Την υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ευρώπη για να διατηρήσει υπό έλεγχο την ελληνική κρίση χρέους ώστε να μην εξελιχθεί σε μεγαλύτερο πρόβλημα για την ευρωζώνη, εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη σύνοδο του G8 στη Γαλλία.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα κατέστησε σαφές ότι ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κρίση η ευρωζώνη, ότι τους υποστηρίζουμε σε αυτές τις προσπάθειες και ότι είναι δικό τους θέμα να εξετάσουν με ποιο τρόπο θα το επιλύσουν», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», ο Μπαράκ Ομπάμα δεν διευκρίνισε τι είδους βοήθεια θα παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από δηλώσεις στήριξης. «Δεν είναι δουλειά μας να τους πούμε πως θα το λύσουν. Όμως, μέσω του ΔΝΤ... υποστηρίζουμε τις ενέργειές τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουν», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.


Στη δίνη του τυφώνα η Ιαπωνία

Αναμένονται σφοδρές καταιγίδες

Ισχυρός τυφώνας αναμένεται να πλήξει σήμερα το νότιο τμήμα της Ιαπωνίας. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή καθώς ο τυφώνας Σόνγκντα, ο πρώτος που απειλεί την περιοχή εφέτος, αναμένεται να πλήξει τις νήσους Μιγιάκο και Ισιγκάκι από σήμερα το απόγευμα, πριν περάσει από την Οκινάουα την Κυριακή.

Ο τυφώνας φέρνει ανέμους μέγιστης ταχύτητας 180 - 250 χλμ. την ώρα, ενώ αναμένεται να προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις--έως και 60 χιλιοστά την ώρα.


ΗΠΑ: Θα κλείνουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομους μετανάστες
Με νόμο που επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών
ΗΠΑ: Θα κλείνουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν παράνομους μετανάστες
Μεξικανοί μετανάστες διαμαρτύρονται για προηγούμενο ρατσιστικό νόμο της πολιτείας της Αριζόνα
Το Ανώτατο δικαστήριο στην Ουάσινγκτον επικύρωσε σήμερα αμφιλεγόμενο αντι-μεταναστευτικό νόμο της πολιτείας της Αριζόνα, που επιτρέπει να διακόπτεται η λειτουργία επιχειρήσεων εάν απασχολούν παράνομους μετανάστες. Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με 5 ψήφους υπέρ και τρεις κατά.

Ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, δικαστής Τζον Ρόμπερτς, απέρριψε την επιχειρηματολογία επιχειρηματιών και μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα πολιτικά δικαιώματα, όπως και εκείνα της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οποία τόνιζε πως ο νόμος αυτός της πολιτείας της Αριζόνας δεν συνάδει με την ομοσπονδιακή νομοθεσία για την μετανάστευση.

«Η ‘θανατική ποινή’ για τις επιχειρήσεις θα εφαρμόζεται μόνο στις πλέον βεβαρημένες περιπτώσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο ηθελημένες παραβιάσεις. Οι εργοδότες που ενεργούν καλή τη πίστη δεν χρειάζεται να φοβούνται.», είπε.

Νομικές πηγές σχολίασαν ότι το Ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών με την απόφασή του αυτή που υπερασπίζει τις κυρώσεις στον εργοδότη που απασχολεί παράνομους μετανάστες έδωσε ένα κίνητρο στα τοπικά κοινοβούλια κι άλλων αμερικανικών πολιτειών να υιοθετήσουν με τη σειρά τους σκληρά μέτρα όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση.

Πριν από έναν μήνα, η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Αριζόνα Τζαν Μπριούερ υπέγραψε νόμο σχετικά με τον έλεγχο των μεταναστών, προκαλώντας και πάλι την δυσαρέσκεια του Ομπάμα, αλλά και θύελλα αντιδράσεων στην πολιτεία του Φοίνιξ, με πλήθος κόσμου να κατεβαίνει σε πορείες διαμαρτυρίας κατά των «ρατσιστικων» και «ξενοφοβικών» μέτρων.

Πριν από αυτόν τον νόμο, η αστυνομία μπορούσε να ελέγξει κατά πόσο κάποιος μετανάστης ήταν νόμιμος ή παράνομος, μόνο αν ήταν ύποπτος για κάποιο άλλο αδίκημα. Από δω και πέρα όμως, η τοπική αστυνομία νομιμοποιείται να σταματάει για έλεγχο τον οποιονδήποτε την οποιαδήποτε στιγμή.

Η κυβερνήτης δεσμεύθηκε πως θα υπάρξει ειδική εκπαίδευση για τους αστυνομικούς ως προς την εφαρμογή του νόμου ώστε να μην καλλιεργηθούν τυχόν φαινόμενα ρατσιστικής αντιμετώπισης εκ μέρους των τοπικών Αρχών.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό θέμα και πρέπει να δράσουμε από κοινού σε ομοσπονδιακό επίπεδο», είχε υπογραμμίσει ο Πρόεδρος Ομπάμα, και αναφερόμενος στην Αριζόνα είχε προσθέσει: «Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπονομεύσουμε ούτε στο ελάχιστο τις θεμελιώδεις αρχές δικαίου που χαρακτηρίζουν το έθνος μας και τους πολίτες του».

Από την πλευρά της η Μπριούερ απαντώντας στις επικρίσεις τόνισε πως «ο νόμος αυτός έρχεται να καλύψει ένα βασικό κενό που δημιούργησε όχι μόνο η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης αλλά η γενικότερη αδράνεια δεκαετιών».

Η Αριζόνα μετράει κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο παράνομους μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους έρχονται από το πολύπαθο, λόγω της εγκληματικότητας και των καρτέλ ναρκωτικών γειτονικό Μεξικό, και με τον νέο νόμο όσοι δεν θα έχουν μαζί τους τα έγγραφα εκείνα που θα πιστοποιούν την νόμιμη παραμονή τους στην πολιτεία, θα συλλαμβάνονται.

Στην φυλακή θα οδηγούνται επίσης όσοι μεταφέρουν παράνομους μετανάστες ή όσοι τους προσλαμβάνουν ως εργάτες στον δρόμο ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν και να μηνύουν αξιωματούχους που πιθανόν να μην εφαρμόζουν το γράμμα του νόμου προλαμβάνοντας ενδεχομένως έτσι τυχόν φαινόμενα δωροδοκίας και διαφθοράς.
Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Αριζόνα είχε κάπως μειωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η οικονομία της πολιτείας βρισκόταν σε περίοδο ύφεσης, πλέον όμως τα σημάδια της ανάκαμψης είναι αισθητά και για αρκετούς Ρεπουμπλικανούς ο νόμος υπεγράφη για να λειτουργήσει κυρίως προληπτικά.

«Πρέπει να θέσουμε σε ισχύ τον νόμο τώρα έτσι ώστε όταν έρθει το νέο κύμα παράνομης μετανάστευσης να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.



Το Λονδίνο διώχνει πόρνες και άστεγους
Η πρωτεύουσα της Βρετανίας «καλλωπίζεται» βιαίως εν όψει Ολυμπιακών
Το Λονδίνο διώχνει πόρνες και άστεγους
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον θα απομακρύνει όλους τους άστεγους από το Λονδίνο ως τους Ολυμπιακούς του 2012
Πόρνες, μπαρ με στριπτίζ, «βαρκόσπιτα» και άστεγοι άρχισαν να απομακρύνονται από το Λονδίνο εν όψει των Ολυμπιακών του 2012. Η αστυνομία ενέτεινε τις εφόδους σε οίκους ανοχής ενώ αποφασίστηκε να μην χορηγούνται άδειες «σεξουαλικής ψυχαγωγίας» σε κλαμπ και παμπ.

Ανθρωποι που ζουν σε σπίτια-βάρκες κοντά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ανατολικού Λονδίνου καταγγέλλουν ότι οι αρχές προσπαθούν να «καθαρίσουν» την περιοχή.

«Είναι λυπηρό το ότι χρειάστηκε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να αρχίσουμε πραγματικά να αναλαμβάνουμε δράση κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης για εμπορικούς σκοπούς και της εξάπλωσης της σεξουαλικής βιομηχανίας», είπε η Αννα Βαν Χίσγουικ από την οργάνωση «Object» που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι το Πεκίνο περιόρισε την βιομηχανική παραγωγή για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση στους Ολυμπιακούς του 2008 ενώ η Αθήνα μετακίνησε οικογένειες Ρομά από τα πέριξ του Ολυμπιακού Σταδίου το 2004.

Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Λονδίνου βρίσκονται κυρίως στον δήμο του Νιούχαμ, τον έκτο φτωχότερο στην Αγγλία _ από περισσότερους από 350.

Οταν το Βερολίνο ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2006, τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης γυναικών αναμενόταν να κάνουν χρυσές δουλειές φέρνοντας 60.000 εκδιδόμενες στην γερμανική πρωτεύουσα. Το Βερολίνο επέλεξε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από το Λονδίνο: έχτισε το Eros Centre (Κέντρο του Ερωτα), ένα συγκρότημα 3.000 τετρ. μέτρων με 650 «κουβούκλια», κοντά στο Olympiastadion.

«Κανένας από αυτούς που θα έρθουν για τους Ολυμπιακούς δεν θα ενοχληθεί στο ελάχιστο αν πέσει πάνω σε ένα στριπ-μπαρ», δήλωσε ο 70χρονος Πίτερ Στρινγκφέλοου, ιδιοκτήτης αλυσίδας τέτοιων μπαρ. «Δεν μπορούν να υπάρχουν ηθικές αντιρρήσεις. Αν αρχίσουμε έτσι, θα καταλήξουμε να απαγορεύσουμε πολλά πράγματα. Είναι υποκρισία».
Η British Waterways, που είναι υπεύθυνη για περισσότερα από 3.000 μίλια ποταμών και καναλιών, σχεδιάζει να επιβάλει κανόνες αγκυροβολίου οι οποίοι αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το κόστος ζωής σε μια βάρκα-σπίτι.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είχε δηλώσει πριν από δυο χρόνια ότι θα εξαφάνιζε τους άστεγους ως το 2012. «Οι Ολυμπιακοί έχουν στρέψει την προσοχή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αστέγων και αυτό είναι καλό», δήλωσε ο Χάουαρντ Σινκλέρ από το «Broadway», μια οργάνωση για τους άστεγους.

Συνολικά 3.673 άτομα ζουν στους δρόμους του Λονδίνου και περισσότεροι από το ένα τρίτο είναι κάτω των 35 ετών.


Εντοπίστηκε η «πολύ κακή» χοληστερόλη
Ονομάζεται MGmin-LDL και «πλήττει» κυρίως τους διαβητικούς και τους ηλικιωμένους
Εντοπίστηκε η «πολύ κακή» χοληστερόλη
H «πολύ κακή» MGmin-LDL χοληστερόλη εμφανίζεται συνήθως στα διαβητικά και στα ηλικιωμένα άτομα
Ενας νέος τύπος όχι απλά «κακής» αλλά «πολύ κακής» χοληστερόλης ο οποίος αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας εντοπίστηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γουόρικ.
Η «πολύ κακή» χοληστερόλη ονομάζεται MGmin-LDL και είναι πιο κολλώδης από τη γνωστή μας LDL με αποτέλεσμα να εναποτίθεται ευκολότερα στα αρτηριακά τοιχώματα. Όπως μάλιστα είδαν οι ερευνητές, αυτός ο νέος τύπος χοληστερόλης αποτελεί συνήθως «χαρακτηριστικό» των ηλικιωμένων ατόμων καθώς και των ασθενών με διαβήτη τύπου 2, προκαλώντας πολλούς θανάτους κάθε χρόνο.
Μόρια - «βδέλλες» στα αρτηριακά τοιχώματα
Οι επιστήμονες από το Γουόρικ μελέτησαν διαφορετικές μορφές της επιβλαβούς λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL). Όπως είδαν, η MGmin-LDL αποτελείται από μόρια τα οποία είναι πιο μικρά και πυκνά από εκείνα της απλής LDL. Τα μόρια αυτά «προσκολλώνται» στα αρτηριακά τοιχώματα δημιουργώντας μια βάση για την εναπόθεση αθηρωματικών πλακών. Ετσι τελικώς οι αρτηρίες εμφανίζουν στένωση και μειώνεται η ροή του αίματος. Οι αθηρωματικές πλάκες μπορεί μάλιστα να υποστούν ρήξη προκαλώντας τον σχηματισμό θρόμβων οι οποίοι οδηγούν σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.
Οι ερευνητές δημιούργησαν ανθρώπινη MGmin-LDL στο εργαστήριο προκειμένου να ανακαλύψουν πώς αυτού του τύπου η χοληστερόλη αλληλεπιδρά με άλλα μόρια του οργανισμού. Προσέθεσαν επιπλέον ομάδες σακχάρων στην απλή LDL ώστε να την κάνουν πιο κολλώδη. Τα αποτελέσματα της μελέτης τους τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Diabetes» δίνουν μια εξήγηση στο γιατί ένα ευρέως χορηγούμενο φάρμακο για τον διαβήτη, η μετφορμίνη, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου.
Η μετφορμίνη σώζει από την καταστροφική χοληστερόλη
Η μετφορμίνη είναι γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος και ως φαίνεται μπλοκάρει τη μετατροπή της απλής LDL χοληστερόλης στην πιο καταστροφική MGmin-LDL.
Η επικεφαλής της μελέτης δρ Νάιλα Ραμπάνι ανέφερε ότι η ερευνητική ομάδα είναι ενθουσιασμένη με τα νέα ευρήματα που οδηγούν σε καλύτερη κατανόηση αυτού του τύπου χοληστερόλης η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιοπαθειών σε διαβητικούς και ηλικιωμένους. «Η επόμενη πρόκληση είναι να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον επικίνδυνο τύπο χοληστερόλης με θεραπείες οι οποίες θα εξουδετερώνουν τις επιβλαβείς επιδράσεις της στις αρτηρίες».