https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, May 18, 2011

Ισλαμική νότα στο σκάνδαλο Στρος-Καν




«Είναι πολύ καλή μουσουλμάνα. Δεν φορά μπούργκα, αλλά καλύπτει με μαντίλα τα μαλλιά της» παρουσιάζεται να δήλωσε ο αδελφός της 32χρονης Ophelia Famotidina, η οποία φέρεται ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Όσον αφορά στην πραγματική ταυτότητα του θύματος, η αστυνομία της Νέας Υόρκης κρατά κλειστά τα χαρτιά της επισήμως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διαρρεύσουν στο Διαδίκτυο διάφορες πληροφορίες. Για παράδειγμα, τις τελευταίες ώρες, γαλλικά δημοσιεύματα έχουν φέρει στο φως μία άλλη παλιότερη φωτογραφία της Ophelia, ενώ συνδέουν τη μουσουλμανική της πίστη με δύο διαφορετικά ονόματα. Το Nafissatu Diallo και το Ophelia Diallo.

Αυτές τις μέρες, η Ophelia βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σύμφωνα με τον αδελφό της «δεν σταματά να κλαίει», μετά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης.

Ο 42χρονος από τη Γουινέα που έχει ένα μικρό εστιατόριο στην 8η Λεωφόρο στο Χάρλεμ ανέφερε ότι η Ophelia του τηλεφώνησε το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσία γιατρών και αστυνομικών, και του είπε ότι της συνέβη κάτι πολύ σοβαρό. «Έκλαιγε, δεν σταματούσε να κλαίει» είπε χαρακτηριστικά ο αδελφός της, που είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Cafe 2115». Επίσης, του ζήτησε να της βρει έναν δικηγόρο και του είπε ότι συνέβησαν διάφορα κακά πράγματα που κατήγγειλε στην αστυνομία. Ο 42χρονος ανέφερε ότι η αδελφή του εργάζεται τρία χρόνια στο ξενοδοχείο αυτό και ότι είναι μητέρα μιας 9χρονης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αδελφή του δεν είχε ξαναδεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν και φυσικά δεν ήξερε την ιδιότητά του, ενώ δήλωσε ότι η αδελφή του κρατείται σε μυστική τοποθεσία και όχι φρουρούμενη στο σπίτι της στο Μπρονξ. Από την πλευρά του, ο διαχειριστής της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Ophelia έκανε λόγο για μία πολύ όμορφη τριαντάρα από την Αφρική, που δεν έχει προκαλέσει ποτέ προβλήματα, αφού εργάζεται σκληρά και είναι πολύ σοβαρή και ήσυχη. Παρόμοιους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησαν και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου για την υπάλληλό τους, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά της».

Υπό συνεχή παρακολούθηση ο Στρος-Καν λόγω της κακής ψυχολογικής του κατάστασης

Στο μεταξύ, αξιωματούχος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση από ψυχολόγους, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απόπειρας αυτοκτονίας στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, στο Ράικερς Άιλαντ, της Νέας Υόρκης, όπου κρατείται ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι αξιωματούχοι της φυλακής ανέφεραν χθες ότι ο κ. Στρος-Καν βρίσκεται υπό παρακολούθηση για ενδεχόμενη απόπειρα αυτοκτονίας ύστερα από ψυχολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Θυμίζουμε ότι ο Στρος-Καν βρίσκεται απομονωμένος από τους 17.000 τροφίμους της φυλακής εδώ και πάνω από ένα 24ωρο στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ράικερς, όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι τις 20 Μαΐου από το Δικαστήριο του Μανχάταν. Το κελί του, διαστάσεων 3Χ4, βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών σε απόσταση ασφαλείας από τους υπόλοιπους κρατουμένους, ενώ ο πρώην ισχυρός άνδρας του Δ.Ν.Τ. έχει τη δυνατότητα να προαυλίζεται για μία ώρα κάθε ημέρα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν, παρ' όλα αυτά, η δικαστής επιμείνει στην απόφαση, τότε ο Ντομινίκ Στρος-Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ράικερς, καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ράικερς βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι τη εκδίκαση της υπόθεσής τους ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

Το συγκρότημα, το οποίο είναι γνωστό με το παρατσούκλι «Ο Βράχος», άρχισε να κτίζεται το 1930, εκτείνεται σε εμβαδόν 1.700 τ.χ. και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 17.000 κρατούμενους, ενώ συνδέεται με το Κουίνς της Νέας Υόρκης μέσω μίας γέφυρας.