https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, May 21, 2011

Αποφυλακίστηκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν




Αποφυλακίστηκε από το συγκρότημα φυλακών στο νησί Ράικερς ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ο Γάλλος πολιτικός αντιμετωπίζει επτά βαριές κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων της απόπειρας βιασμού καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Ν. Υόρκης. 


Ο Στρος Καν «αναχώρησε από τη φυλακή Ράικερς συνοδεία αστυνομικών», ανέφερε ο Στίβεν Μορέλο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας σωφρονισμού. Την είδηση επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος του Χάρλεμ ο οποίος τόνισε ότι ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ «δε βρίσκεται πλέον στις φυλακές Ράικερς».
Η αποφυλάκισή του πραγματοποιήθηκε μετά από την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων καθώς και της εύρεσης της κατοικίας όπου θα θα βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό, με παράλληλη 24ωρη περιφρούρηση από ειδικό φρουρό και συνεχή παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα. Η υπηρεσία σωφρονισμού της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε για λογαριασμό του κατηγορούμενου εγγύηση 1 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και 5 εκατ. δολαρίων σε εγγυητικά χρεόγραφα με την εισαγγελία της Νέας Υόρκης να αναφέρει ότι ο Γάλλος πολιτικός και οικονομολόγος θα μεταβεί σε «μια προσωρινή κατοικία μετά την απελευθέρωσή του».