https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, May 27, 2011

Συνταγή της Ημέρας!


Συνταγή της Ημέρας!
Ταλιατέλες σε κόκκινη σάλτσα και βασιλικό
Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:
 500γρ. ταλιατελες, ζυμαρικά
6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ώριμες ντομάτες περασμένες στο τρίφτη
1/3 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
6-7 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Προετοιμασία:
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για αλτέντε. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κρατήστε τα ζυμαρικά στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη σάλτσα .
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε στην ντομάτα 1/2 φλιτζάνι νερό, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα (10-12 λεπτά).
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σαλτσα ντοματας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ζεσταθούν οι ταλιατέλες. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρετε τα μακαρόνια σας όσο είναι ακόμα ζεστά με ένα καλό κρασί. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ. Καλή Όρεξη!