https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, May 18, 2011

Εργάτες στη Φουκουσίμα μετρούν τη ραδιενέργει

Προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία στους αντιδραστήρες

Στο κτίριο του αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα μπήκαν για λίγη ώρα εργάτες που φορούσαν στολές προστασίας, για να μετρήσουν τα επίπεδα της ραδιενέργειας και να εκτιμήσουν τις ζημιές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που εκμεταλλευόταν το σταθμό και προσπαθεί τώρα να τον σταθεροποιήσει.

Αυτή η πρώτη είσοδος τεχνικών μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα αριθμός 2 μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό που προκλήθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε η θερμοκρασία των αντιδραστήρων να έχει σταθεροποιηθεί ως τον Ιανουάριο.

Τέσσερις εργαζόμενοι της Tepco έμειναν 14 λεπτά μέσα στο κτίριο, εξοπλισμένοι με προστατευτικές στολές και φιάλες οξυγόνου, διευκρίνισε η Tepco.

Στις αρχές Μαΐου, εργάτες είχαν μπει για πρώτη φορά μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα αριθμός 1.

Δύο τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ είχαν μπει τον Απρίλιο μέσα στο κτίριο του αντιδραστήρα αριθμός 2, όμως η υγρασία ήταν τόσο υψηλή που τα εμπόδισε να μετρήσουν τη ραδιενέργεια.

Οι ζημιές στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι, που προκλήθηκαν από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, είναι κατά τα φαινόμενα χειρότερες απ' ό,τι υπολογιζόταν.