https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, May 27, 2011

Σε εξέλιξη το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών



Σε εξέλιξη βρίσκεται το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία.

Την ανάγκη να...
επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επισήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κάρολος Παπούλιας, ανοίγοντας τη συζήτηση στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.

Πρώτη έφτασε στο προεδρικό μέγαρο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Μ. Μαΐλη και τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου, Π. Μεντρέκα.

Λίγα λεπτά αργότερα κάθισε δίπλα της ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο συνόδευαν ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης και ο διευθυντής του γραφείου του Κ. Παππάς.

Τρίτος έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τους κκ. Κώστα Αρβανιτόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη.

Ακολούθησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τον οποίο συνόδευαν ο πρέσβης Γ. Γεωργίου και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις 12.30 έφθασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, καθώς και το στενό του συνεργάτη Νίκο Ζιώγα.

Όλοι οι συνεργάτες των αρχηγών παρέμειναν σε διπλανή αίθουσα μαζί, με τους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Δρούτσα, οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα από την έναρξη του συμβουλίου, εκλήθησαν να δώσουν διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την οικονομική και πολιτική κατάσταση, καθώς και για το κλίμα που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα.

Τα σενάρια της επόμενης ημέρας

Τρια είναι σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

1. Η ΝΔ δίνει ένα είδος συναίνεσης στην κυβέρνηση, η οποία υιοθετεί και εντάσσει στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ορισμένες από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2. Ο πρωθυπουργός προτείνει την τοποθέτηση προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής σε νευραλγικά πόστα και προχωρά σε ανασχηματισμό. 

3. Δεν επιτυγχάνεται η συναίνεση και ο πρωθυπουργός αποφασίζει την προσφυγή στην κάλπη ή τη διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα της εξόδου από το ευρώ