https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, April 11, 2011

Το Pandora προδίδει τους χρήστες του

 
 
 
Το Pandora προδίδει τους χρήστες του σε διαφημιστές
 
Η εταιρεία Veracode επιβεβαίωσε στοιχεία άρθρου της Wall Street Journal που ήθελαν την εφαρμογή Pandora -για Android και iPhone- να αποστέλλει μαζικά τα στοιχεία των χρηστών της σε διαφημιστικά δίκτυα.

Σε άρθρο της Wall Street Journal, κατόπιν ανάλυσης 101 εφαρμογών, εντοπίστηκε πως οι 56 από αυτές έστελναν σε διαφημιστικούς servers τον αριθμό ταυτοποίησης της συσκευής όπου έτρεχαν, ενώ 47 από αυτές μετέδιδαν και τη θέση του τηλεφώνου. Πέντε από αυτές αποκάλυπταν προσωπικά στοιχεία του κατόχου της συσκευής, όπως το φύλο και την ηλικία του κατόχου της. Η εταιρεία ασφαλείας Veracode αποφάσισε να επενδύσει λίγο χρόνο στην ανάλυση μιας από αυτές της εφαρμογές για να δει "τι, όντως, συνέβαινε": την αρκετά δημοφιλή Pandora Music. Τα αποτελέσματα είναι... Ας πούμε "όχι και τόσο ευχάριστα".

Η εφαρμογή εμπεριέχει όχι μια και δυο, αλλά πέντε διαφημιστικές "βιβλιοθήκες" - που, με άλλα λόγια, σημαίνει πως "δίνει πληροφορίες" σε πέντε διαφορετικά διαφημιστικά δίκτυα. Και, όντως, όπως δήλωνε το άρθρο της Wall Street Journal, γεωγραφική θέση, ηλικία, φύλο του χρήστη, καθώς και πληροφορίες ταυτοποίησης της συσκευής, "έφευγαν μαζικά" προς αυτά τα δίκτυα. Η εταιρεία καταλήγει στο συμπέρασμα πως, πολύ απλά, όσο πιο πολλές "δωρεάν" εφαρμογές βλέπουμε, τόσο πιθανότερο θα είναι να βρεθούν τα προσωπικά μας στοιχεία στα χέρια τρίτων.