https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, April 11, 2011

Ο Καντάφι σφυροκοπεί τη Μιζράτα


Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίσθηκαν
Ο Καντάφι σφυροκοπεί τη Μιζράτα
Υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι στη Μιζράτα φωνάζουν συνθήματα υπέρ του λίβυου ηγέτη λίγες ημέρες πριν από το βομβαρδισμό της πόλης
 
«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίσθηκαν από την επίθεση που έκαναν στα τυφλά οι δυνάμεις του Καντάφι» δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα ο εκπρόσωπος των εξεγερθέντων στη Λιβύη.

Ειδικότερα, ο Αμπντελ Μπασέτ Μεζερίκ διευκρίνισε στο αραβικό δορυφορικό δίκτυο ότι «σήμερα το πρωί, γύρω στις 02:00 τοπική ώρα σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη στη Μιζράτα». Επιπλέον, σύμφωνα με τους εξεγερμένους, δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι βομβαρδίζουν όλο το πρωί την πόλη αυτή, που βρίσκεται στη δυτική Λιβύη.

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Συμμαχία ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις της εναντίον των δυνάμων του Καντάφι για όσο καιρό θα αποτελούν απειλή για τον άμαχο πληθυσμό.

Η βρετανική κυβέρνηση εξάλλου ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη στρατιωτική δράση στη Λιβύη για να διασφαλίσει την προστασία των αμάχων.

Ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προσέθεσε ότι η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη πρέπει να είναι αληθινή και να μην βασίζεται μόνο στα λόγια. Ο εκπρόσωπος αναφερόταν στη σημερινή πληροφορία οτι ο Καντάφι έχει αποδεχτεί το ειρηνευτικό σχέδιο της Αφρτικανικής Ενωσης.