https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, April 30, 2011

Και η Νέα Ζηλανδία στο κυνήγι των "πειρατών"



Απ' ό,τι φαίνεται, ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στη Νέα Ζηλανδία είχε και μια κρυφή παράπλευρη απώλεια: τους χρήστες του Internet που διαμοιράζονται μουσική, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές με πνευματικά δικαιώματα!

Ο ισχυρότατος σεισμός έθεσε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με το σύνταγμα της χώρας, όσο διαρκεί η έκτακτη ανάγκη, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς δημόσια διαβούλευση των σχεδίων νόμου...

Πριν από αρκετούς μήνες, η κυβέρνηση έθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα νόμο που μοιάζει με το διαβόητο γαλλικό "HADOPI" των τριών χτυπημάτων, στο πλαίσιο του οποίου όσοι συλλαμβάνονται να διαμοιράζονται προστατευόμενα αρχεία στο Internet αντιμετωπίζουν ποινή ολικού αποκλεισμού από το Διαδίκτυο. Το νομοσχέδιο συνάντησε τότε τις έντονες αντιδράσεις των εταίρων και τελικά αποσύρθηκε.

Τώρα, όμως, η κυβέρνηση επαναφέρει το νομοσχέδιο με τη διαδικασία που προβλέπει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με λίγα λόγια, στην παρούσα φάση η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έχει τη δυνατότητα να περάσει το νόμο χωρίς να την απασχολούν οι αντιδράσεις.

Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι εταιρείες συνεχίζουν να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στις κυβερνήσεις για το κυνήγι των "πειρατών".

Πηγή