https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, April 29, 2011

Συνταγή της Ημέρας!


Σπαγγέτι Μπολονέζ
Συνταγες για 4 άτομα
 
Υλικά:
500γρ μακαρόνια σπαγγέτι (κατά προτίμηση spaghettini)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες, χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι νερό
Παρμεζάνα, τριμμένη

Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι αρχίστε να ανακατεύετε πιέζοντας το κρέας προς τα κάτω μέχρι να γίνει σπυρωτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γυαλιστερό και προσθέστε την ντομάτα και το νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και κανέλα. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία για al dente. Στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Προσθέστε και ανακατέψτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και αφήστε μακριά από την φωτιά.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε και προσθέστε τα βρασμένα μακαρόνια.
Τα μακαρονια με κιμα σερβίρονται ζεστά με αρκετή παρμεζάνα από πάνω. Καλή Όρεξη!