Σουβλάκι Χοιρινό με σουμάκι και πολύχρωμες πιπεριές
Συνταγες για 4 άτομα
Υλικά:
1/2kg χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά χοντροκομμένη
Προετοιμασία:
Ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, τριμμένη φλούδα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, και το σουμάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χοιρινό στο μπολ και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί με την μαρινάδα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο το μπολ και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ετοιμάζουμε τη σχάρα σε μέτρια προς ψηλή φωτιά και αλείφουμε τη σχάρα με λίγο ελαιόλαδο.
Περνάμε το χοιρινό στα σουβλακια μας εναλλάσσοντας τα με τις πολύχρωμες πιπεριές. Τοποθετούμε τα σουβλάκια στη σχάρα και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο το χοιρινό, γυρίζοντας τα συχνά.
Σερβίρουμε το χοιρινό σουβλακι μας απευθείας από σχάρα με πίτα και μία ωραία πατατοσαλατα. Καλή Όρεξη!
ΠΗΓΗ