https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, April 16, 2011

Όταν η µόδα βλάπτει την υγεία...




Τα στενά παντελόνια, τα σέξι εσώρουχα, τα µοδάτα παπούτσια και πολλές ακόµα στιλιστικές µας επιλογές µπορεί να βλάψουν την υγεία µας.Γι’ αυτό πρέπει να δείχνουµε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή τους…
Η σηµασία του σωστού σουτιέν
Τα σουτιέν, πέρα από την καλαισθησία που αναζητούν οι γυναίκες, θα πρέπει πάνω από όλα να προσφέρουν σωστή στήριξη, να είναι άνετα και να συγκρατούν το στήθος χωρίς να σφίγγουν και να πιέζουν.

Γιατί ένας λάθος στηθόδεσµος µπορεί να ευθύνεται για διάφορα προβλήµατα υγείας, τα συνηθέστερα από τα οποία είναι:
• Πόνοι στο στήθος, που προκαλούνται από µικρά σουτιέν, συνήθως µε µπανέλες, που πιέζουν το στήθος και το θωρακικό τοίχωµα.
• Πόνοι στην πλάτη και στους ώµους, ιδιαίτερα στις γυναίκες µε µεγάλο στήθος, καθώς αν αυτό δεν στηρίζεται σωστά το πιθανότερο είναι ότι και η στάση του σώµατος θα είναι λάθος.
• ∆ερµατοπάθειες, καθώς ένα πολύ στενό ή µικρό σουτιέν µπορεί µε την τριβή, την πίεση και την αύξηση του ιδρώτα που προκαλεί να δηµιουργήσει ερεθισµούς και µυκητιάσεις στις υποµαστικές περιοχές.
Όχι στα στενά
Οποιοδήποτε ρούχο ή εσώρουχο προκαλεί τριβή και πίεση ευνοεί τις φλεγµονές, τις ουρολοιµώξεις, τις κυστίτιδες, τις κολπίτιδες αλλά και άλλες παθολογικές καταστάσεις που αφορούν ολόκληρο το σώµα. Αποφεύγετε λοιπόν να φοράτε στενά παντελόνια, καλσόν κ.λπ. ειδικά αν είστε επιρρεπείς στις δερµατοπάθειες.
Επίσης, αν έχετε κάποια γαστρεντερολογική πάθηση όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόµηση, ευερέθιστο έντερο, σπαστική κολίτιδα ή αίσθηµα µετεωρισµού, µέσα στις γενικότερες οδηγίες αντιµετώπισης οι γιατροί συστήνουν να αποφεύγονται και τα στενά ρούχα και εσώρουχα, οι σφιχτές ζώνες, οι κορσέδες και γενικότερα ό,τι µπορεί να πιέζει το στοµάχι ή το έντερο.
Τέλος επιλέγετε πάντα το σωστό νούµερο καλσόν, καθώς είναι πολύ σηµαντικό να µην πιέζονται τα δάκτυλα. Αποφύγετε τα νάιλον και τα συνθετικά και φροντίστε, όπως και τις κάλτσες, να τα πλένετε
και να τα σιδερώνετε καλά.
Προσοχή και στα παπούτσια
∆υστυχώς, ό,τι και αν επιτάσσει η µόδα, θα πρέπει να προσέχουµε πολύ και τι παπούτσια επιλέγουµε. Όσο όµορφα και αν είναι τα παπούτσια από πλαστικοποιηµένο δέρµα και συνθετικά υλικά, θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί δεν επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει και µπορεί να προκαλέσουν µύκητες και δερµατοπάθειες. Επίσης αποφεύγετε να φοράτε συχνά και πολλές ώρες ψηλοτάκουνα παπούτσια γιατί µπορεί να βλάψουν το πέλµα και τα δάχτυλα.
Χρήσιµες συµβουλές
• Προσέχετε πάρα πολύ πώς πλένετε τα ρούχα και τα εσώρουχά σας.
Τα απορρυπαντικά προκαλούν δερµατίτιδες, και ιδιαίτερα στα άτοµα που έχουν ευαισθησία ή προδιάθεση να αναπτύξουν δερµατοπάθειες ή έκζεµα. Έτσι λοιπόν πρέπει να διαλέγουµε προϊόντα µε βάση το σαπούνι και το λάδι είτε για το πλυντήριο είτε για πλύσιµο στο χέρι. Επίσης καλό είναι τα ρούχα, και κυρίως τα εσώρουχα, να σιδερώνονται σε υψηλές θερµοκρασίες.