https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, April 08, 2011

Συνταγή της Ημέρας!


Συνταγή της Ημέρας!
Τσουρέκι Πασχαλινό
Συνταγή για 6-8 άτομα
Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Ξύσμα από ένα πορτοκαλι
40γρ. νωπή μαγιά
Λίγο αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα

Προετοιμασία:
Κοσκινίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλο το αλεύρι. Προσθέτουμε το μαχλέπι, τη μαστίχα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, και το αλάτι.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι, και της προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για λίγο και τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι.
Αραιώνουμε τη μαγιά στην κούπα με το γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ.
Χτυπάμε τα δύο αυγά με ένα σύρμα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη ζύμη.
Ζυμώνουμε τα υλικά καλά μέχρι να δούμε τη ζύμη μας να γίνεται ένα ομοιόμορφο και ελαστικό μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα μας να σταθεί σκεπασμένο για περίπου 20 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και το πλέκουμε σε μία πλεξούδα. Την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει καλά...
Τέλος, βάζουμε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί, το αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού, πασπαλίζουμε με αμυγδαλάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει σαν κεικ.
Σερβίρετε το τσουρεκι σας όταν κρυώσει και...Απολαύστε!
ΠΗΓΗ