https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, March 29, 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες νέων μεταρρυθμίσεων που αποσκοπούν στην έξοδο της χώρας μας από την μαύρη οικονομική τρύπα που έχει μπει αλλά καθημερινά βουλιάζουμε ακόμα περισσότερο μέσα σε αυτήν και μάλιστα χωρίς σωτηρία .
Χωρίς ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ανακάμψει.  Με αποτέλεσμα η κατάσταση της Ελλάδος πλέον να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Με τον κόσμο να δείχνει την αγανάκτηση του για τα νέα μέτρα καταστρέφοντας ότι βρει στον διάβα του , μέσα από πορείες , που έχουν σαν στόχο την ειρηνική έκφραση απόψεων και αντιθέσεων πάνω στα νέα μέτρα.

Γεγονότα και καταστάσεις που τις βλέπει ο καθένας εύκολα μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό της τηλεόρασης. Έτσι τα ‘’κατορθώματα’’ μας  κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με αποτέλεσμα η χώρα μας να μπαίνει στην μαύρη λίστα από τουριστικά γραφεία και επενδυτές. Ακόμα και ο υπουργός οικονομικών της Ινδίας Mr Namo Narain Meena προειδοποίησε τους Ινδούς προμηθευτές να προσέχουν την Ελλάδα. Ως προς την δυνατότητα της πληρωμής των προϊόντων αλλά και ως προς την ταχύτητα που θα γίνονται οι πληρωμές..   

Ένα ακόμα άσχημο συμβάν που έκανε τον γύρω την Γής ήταν τα όσα συνέβησαν πριν από ένα μήνα στο μεγάλο Αθηναϊκό ντέρμπι , μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στο Γ. Καραϊσκάκης . Εκεί όπου με το τελευταίο σφύριγμα του  διαιτητή , οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προπηλάκισαν  τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Με τις σκηνές βίας ασφαλώς να καταγράφονται τόσο από τον τηλεοπτικό όσο και από τον φωτογραφικό φακό. Με αποτέλεσμα τα ΜΜΕ της επόμενης μέρας να βουίζουν και να λένε για την κατάντια του Ελληνικού αθλητισμού , για το πως έφτασε εκεί και πως επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει . Κλασσικά πράγματα θα μου πείτε και θα συμφωνήσω . Όπως θα συμφωνήσω και με το γεγονός ότι σε λίγο καιρό όλα αυτά θα έχουν ξεχαστεί . Όπως τότε στην Ριζούπολη η στο ΟΑΚΑ (με την άτυχη σεκιούριτι που έχασε τα δάχτυλα της) η στο προχθεσινό παιχνίδι του Άρη με τον Ηρακλή που οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο και κυνηγούσαν τους παίκτες της ομάδας τους .  Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα δηλαδή.
Και όμως πρέπει να σταματήσει ο βιασμός του αθλητισμού. Πρέπει επιτέλους το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο . Δεν γίνεται η χώρα που ξεκίνησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην μπορεί να σταματήσει 5-10 άτομα . Όπως και δεν γίνεται για αυτά τα άτομα , η όμορφη χώρα μας να είναι δακτυλοδεικτούμενη . Κύριοι πάρτε μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα  . Ξεκινήστε το κλειστό κύκλωμα κάμερας με τις αριθμημένες θέσεις  και τις ποινές που θα εφαρμόζονται και  αν και πάλι δεν μπορείτε ,  πάρτε το έτοιμο σχέδιο της Αγγλίας και ποίο συγκεκριμένα της Θάτσερ . Και αν και πάλι δεν μπορείτε τότε λυπάμαι αλλά καλύτερα να κάνετε στην άκρη και να έρθει κάποιος που να μπορεί .

Όπως ακριβώς έγινε και με το ΔΝΤ . Όπου μέσα σε 9 μήνες δημιουργήθηκαν και εφαρμόστηκαν πάνω μας ένα σωρό νόμοι και κανόνες. Έτσι ακριβώς θα γίνει και με την βία στον αθλητισμό . Έκτος και αν ισχύει κάτι άλλο που το δικό μου  φτωχό μυαλό δεν αντιλαμβάνεται . Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν πάω πάσο. Δυστυχώς όμως και το μυαλό μου δουλεύει και τα μάτια μου βλέπουν  και αυτά που βλέπουν μου αποδεικνύουν πως για ακόμη μια φορά  ζω σε μια χώρα που υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά .

Έτσι λοιπόν , στην Ελλάδα του 2011 που το δικαίωμα της προσωπικής εξέλιξης δεν υπάρχει  , που το μέλλον και τα όνειρα του κάθε νέου είναι καταδικασμένα  και που οι αξίες και τα ιδανικά είναι πλέον γραμμένα μόνο στα βιβλία , σας παρακαλώ , μην μου καταστρέψετε και το δικαίωμα στον αθλητισμό .

Γιαυτό ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να σώσουμε αυτό που στην αρχαιότητα ήταν γιορτή.


ΠΗΓΗ