https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, March 31, 2011

Συνταγή της Ημέρας!

Συνταγή της Ημέρας!
Κινέζικα νουτλς με λαχανικά (Chow mein)
Συνταγές για 4 άτομα

Υλικά:
400γρ. noodles (κινέζικα μακαρόνια- φρέσκα ή αποξηραμένα),
Αλάτι / πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
3 κούπες λαχανικά κομμένα σε λεπτές μακριές φέτες
(π.χ. καροτα, αγγουράκια, κολοκυθάκια, γλυκές πιπεριές
σε οποιοδήποτε χρώμα, λάχανο, σέλινο, κ.λπ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια τετράγωνα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ελαφριάς σόγιας (light soya sauce)
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Προετοιμασία:
Βράστε νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε λίγο αλάτι. Προσθέστε τα noodles και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσέξτε να μην τα παραβράσετε.
Όταν τελειώσετε το ψήσιμο τους, στραγγίξετε αμέσως και αφήστε τα κάτω από κρύο νερό για μισό λεπτό περίπου. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Βάλτε το υπόλοιπο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση γουόκ, και αφήστε να κάψει. Η όλη διαδικασία θέλει πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέστε στο λάδι το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει ελάχιστα και αλατοπιπερώστε. Ξεκινήστε την προσθήκη των λαχανικών, αρχίζοντας πρώτα από τα πιο σκληρά λαχανικα.  Για παράδειγμα, αν έχετε προετοιμαστεί όλα τα παραπάνω λαχανικά τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα καρότα και το σέλινο και να τελειώνουν με το αγγούρι και το λάχανο. Κάθε φορά που προσθέτετε ένα λαχανικό στο γουόκ σας θα πρέπει να το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό περίπου πριν προσθέσετε το επόμενο. Αυτό θα επιτρέψει στα λαχανικά σας να ψηθούν ομοιόμορφα.
Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το μέλι σε ένα ποτήρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά.. Αν το μέλι σας είναι πολύ παχύρευστο προσθέσετε λίγο περισσότερη σάλτσα σόγιας.
Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά στο γουόκ με τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά για να αναμειχθούν με τα λαχανικά. Μόλις το πετύχουμε αυτό χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε την σάλτσα που φτιάξατε από μέλι και σόγια στο γουόκ. Ανακατέψτε καλά 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρετε απευθείας από το τηγάνι. Καλή Όρεξη!