https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, February 04, 2011

Το Super Bowl καθηλώνει!

Καλός κι άγιος ο τελικός του "Τσάμπιονς Λιγκ", αλλά αυτό που θα γίνει την Κυριακή στο "Cowboys Stadium" των 110.000 θέσεων, θα κάνει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης να μοιάζει με… απλή οδοντόκρεμα.
Μιλάμε φυσικά για το περίφημο Super Bowl, δηλαδή τον τελικό του πρωταθλήματος φούτμπολ, του NFL. Το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο που παίζεται με τα χέρια.


 Βρίσκεται στο Ντάλας όχι μόνο για το 45ο Super Bowl, που θα διεξαχθεί ανάμεσα στους Πίτσμπουργκ Στίλερς και τους Γκριν Μπέι Πάκερς, αλλά και για την επιστροφή στο παρκέ του Πέτζα Στογιάκοβιτς, για την οποία θα διαβάσετε εδώ.
Πίσω λοιπόν στα του Super Bowl, εδώ στο παγωμένο Ντάλας (όπου όπως και πέρυσι στο All Star Game του ΝΒΑ, έτσι και φέτος χιονίζει), όλη η πόλη ζει και αναπνέει για το μεγάλο αυτό γεγονός.

Μέχρι αύριο και παρά την κακοκαιρία θα έχουν καταφτάσει στο Ντάλας 1.500.000 επισκέπτες, από τις υπόλοιπες πολιτείες αλλά και από άλλες χώρες.

Ένα τρελό πάρτι θα στηθεί από αύριο στο Ντάλας, το οποίο θα κορυφωθεί το απόγευμα της Κυριακής (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα, 02.30) με τη διεξαγωγή του Super Bowl.



Ένας αγώνας όπου κατά μέσο όρο τα εισιτήρια κοστίζουν 4.091 δολάρια, με τον τζίρο γύρω από τις πωλήσεις των εισιτηρίων ν’ αγγίζει το μισό δις δολάρια! Το ακριβότερο εισιτήριο φτάνει στις 23.717 δολάρια και βρίσκεται φυσικά στην πρώτη θέση του υπερπολυτελέστατου γηπέδου.

Να φανταστείτε ότι το 1967, το φτηνότερο εισιτήριο για το Super Bowl κόστιζε 12 δολάρια, ενώ πέρυσι στο Μαϊάμι ο μέσος όρος της τιμής ενός εισιτηρίου ήταν 3.221 δολάρια

Αυτή τη στιγμή ένα εισιτήριο στην 7η σειρά κοστίζει 15.946 δολάρια, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων στο άνω διάζωμα του αχανούς σταδίου υπολογίζονται στις 2.189 δολάρια! Μιλάμε για εισιτήρια των οποίων η πραγματική αξία ξεκινούσε από τα 350 δολάρια κι έφτανε τα 1.200. Αυτές ήταν οι αναγραφόμενες τιμές.

Όμως μόλις τα προμηθευτούν οι διάφορες εταιρείες εκμετάλλευσης εισιτηρίων οι τιμές τους εκτοξεύονται, αφού διαμορφώνονται βάσει της ζήτησης. Η ζήτηση ξεπερνά τα όρια του παραλόγου, αφού στο eBay, ένας φίλαθλος έβαλε αγγελία λέγοντας ότι ανταλλάσσει το δεξί του χέρι μ’ ένα εισιτήριο για το Super Bowl. Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο.



Ένα τετραήμερο ταξίδι στο Ντάλας, με 3 διανυκτερεύσεις και χωρίς ιδιαίτερες υπερβολές στις νυχτερινές εξόδους θα κοστίσει κατά μέσο όρο από 7 μέχρι 15.000 δολάρια. Γύρω στις 2.500 δολάρια υπολογίζεται το εισιτήριο για τον αγώνα, 1.500 δολάρια το αεροπορικό εισιτήριο, 1.000 δολάρια η διαμονή σε ξενοδοχείο, 1000 δολάρια για για φαγητό και μετακινήσεις και άλλα 1.000 δολάρια για την είσοδο σε διάφορα πάρτι που γίνονται στην πόλη.

Παρά τη σφοδρή κακοκαιρία, ανά τις ΗΠΑ, η οποία ευθύνεται για τις ματαιώσεις χιλιάδων πτήσεων, αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του Ντάλας περισσότερα από 200.000.000 δολάρια. Θα είναι η πρώτη φορά που τα έσοδα της οικοδέσποινας πόλης του Super Bowl θα σπάσει το φράγμα των 200.000.000 δολαρίων.

Όλα αυτά για τον τελικό ανάμεσα σε δύο "επαρχιακές" μεν, ιστορικές δε ομάδες, όπως είναι οι Πάκερς και οι Στίλερς. Αν αντ' αυτών είχαν προκριθεί οι Τζετς και οι Μπερς, από Νέα Υόρκη και Σικάγο αντίστοιχα, ο τζίρος των επισκεπτών στην πόλη του Ντάλας, θα ξεπερνούσε τα 250.000.000 δολάρια! Είπατε τίποτε για το Τσάμπιονς Λιγκ;