https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, February 05, 2011

Ειδικοί επισημαίνουν ότι τα smartphones φέρνουν νωρίτερα τις ρυτίδες!

Ειδικοί επισημαίνουν ότι τα smartphones φέρνουν νωρίτερα τις ρυτίδες!
Μπορεί η τεχνολογία των smartphone να δίνει λύσεις σε πολλά καθημερινά προβλήματα, όμως οι κυρίες θα πρέπει να ξανασκεφτούν πόσο πολύ τα χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τον  πλαστικό χειρούργο και ειδικό σε θέματα αντιγήρανσης Δρ. Jean-Louis Sebagh, οι γυναίκες μπορούν να αποκτήσουν πρόωρα ρυτίδες, εξαιτίας των… smartphones! Στην ίδια κατεύθυνση είναι και τα συμπεράσματα της αισθητικού Nichola Joss που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο.


Ο Δρ. Jean-Louis Sebagh ισχυρίζεται πως, όταν κοιτάζει κανείς με τις ώρες μια μικρή οθόνη, το πρόσωπό του συνοφρυώνεται, δημιουργώντας μια περιοχή έντασης γύρω και ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό δημιουργεί λεπτές ρυτίδες, οι οποίες, για να λειανθούν, χρειάζονται θεραπείες (βλ. botox). Ο φημισμένος χειρούργος, που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Παρίσι και στο Λονδίνο, και στο πελατολόγιό του έχει διασημότητες όπως το πρώην top model Cindy Crawford, λέει πως βλέπει το φαινόμενο αυτό σε πελάτισσές του οι οποίες «έχουν και χρησιμοποιούν συχνά BlackBerry και iPhone».
Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρήσει στις πελάτισσές της και η αισθητικός Nichola Joss, από το Λονδίνο. «Τους τελευταίους 18 μήνες έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στο πρόσωπο των πελατισσών μου» λέει στην εφημερίδα Daily Mail και συμπληρώνει «Το κοινό χαρακτηριστικό όσων έχουν αυτές τις πρόωρα εμφανιζόμενες ρυτίδες είναι ότι κοιτάζουν συνεχώς στη μικροσκοπική οθόνη του iPhone τους».
Αυτή η είδηση για τις προκαλούμενες από τα smartphones ρυτίδες είναι η νεότερη διαταραχή που αποδίδουν οι γιατροί στην κατάχρηση της τεχνολογίας, καθώς έχουν προηγηθεί μερικές άλλες... Οι «τενοντίτιδες των SMS» ανήκουν στα σύνδρομα υπέρ-χρησης και εκδηλώνονται στο μεγάλο δάκτυλο του χεριού, εξαιτίας της μονότονης κίνησης που συνεπάγεται η συγγραφή των SMS. Το «εξάνθημα του κινητού» είναι η εμφάνιση εξανθήματος στο πρόσωπο, στα σημεία όπου το κινητό έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Οφείλεται σε αλλεργία στο νικέλιο, το οποίο αρκετά συχνά χρησιμοποιείται στις επιφάνειες των κινητών. Το «σύνδρομο της όρασης της οθόνης» είναι η ξηροφθαλμία που προκαλείται σε όσους δεν βλεφαρίζουν αρκετά, όταν κοιτάζουν την οθόνη (έχει παρατηρηθεί εξίσου και σε χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών).