https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, February 07, 2011

Χωρίς τους «παλιούς» είναι αλλιώς! (7videos)

Χωρίς τους «παλιούς» είναι αλλιώς! (videos)

Ο Μανόλο Χιμένεθ δηλώνει συνεχώς ότι Δέλλας και Λυμπερόπουλος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι και η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ τον δικαιώνει. Όπως παρουσιάζει το gazzetta, η Ένωση χωρίς τους δύο παίκτες απλά δεν μπορεί, όπως φάνηκε και κόντρα στον Άρη.
Όταν το καλοκαίρι η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτηση των Δέλλα και Λυμπερόπουλου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγορούσαν την ΠΑΕ ότι έφερε δύο παίκτες τελειωμένους ποδοσφαιρικά, οι οποίοι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Η μισή σεζόν έχει περάσει και φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν το Α και το Ω των «κιτρινόμαυρων».


Εμπειρία

Δέλλας και Λυμπερόπουλος αποτελούν τις σημαίες της ΑΕΚ γνωρίζοντας πολύ καλά τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Οι δυο τους ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να αγωνίζεσαι στην Ένωση και αυτό προσπαθούν να περάσουν στους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Με την παρουσία τους στην αρχική ενδεκάδα φαίνεται καθαρά πως η ομάδα είναι πιο σοβαρή. Με τις φωνές που βάζουν αλλά και μόνο με την παρουσία τους στο γήπεδο έχουν όλους τους άλλους σε εγρήγορση. Όταν όμως απουσιάζουν, η εικόνα του Δικεφάλου είναι τραγική όπως φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη όπου οι παίκτες του Χιμένεθ αλλού βρίσκονταν και αλλού πατούσαν.

Ανεβαίνει επίπεδο

Όσον αφορά την αγωνιστική τους παρουσία, είναι ακόμα πιο σημαντική, αφού με τον Δέλλα δεν υπάρχει αυτό το χάλι στην άμυνα. Οποιοδήποτε κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον «Κολοσσό» θα πάει καλά, ενώ χωρίς τον Δέλλα είναι η χαρά του αντίπαλου επιθετικού και τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό για το Κύπελλο και με τον Άρη στο πρωτάθλημα ανέδειξαν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Όσον αφορά τον Λυμπερόπουλο, το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης δίνει τη δυνατότητα στον Μανόλο Χιμένεθ να προσαρμόζει τα πλάνα του ανάλογα με τον αντίπαλο. Ο «Λύμπε» μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή, αλλά και ως δεύτερος, αλλά και να βοηθάει στη καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Για το λόγο αυτό ο Ισπανός τεχνικός έχει ζητήσει την ανανέωση των δύο παικτών, αφού δεν μπορεί να φανταστεί την ΑΕΚ χωρίς Δέλλα και Λυμπερόπουλο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια στα οποία η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς τουλάχιστον έναν από τους... παλιούς κι έχασε βαθμούς

3η αγωνιστική
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2 (O Λυμπερόπουλος έπαιξε αλλαγή)

8η αγωνιστική
Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0 (Ο Δέλλας έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο)

10η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (Ο Λυμπερόπουλος μπήκε αλλαγή)

11η αγωνιστική
Καβάλα-ΑΕΚ 2-1 (Ο Λυμπερόπουλος μπήκε αλλαγή)

13η αγωνιστική
Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1 ( Ο Δέλλας έπαιξε, ο Λυμπερόπουλος μπήκε αλλαγή)

21η αγωνιστική
ΑΕΚ-Άρης 1-2

Προημιτελικά Κυπέλλου
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3  (Έπαιξε ο Λυμπερόπουλος)