Επειδή το ‘τσιμπολόγημα’ ή αλλιώς snacking είναι η αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων, σας παραθέτω 20 επιλογές τροφίμων, τα οποία μπορείτε να καταναλώνετε ενδιάμεσα από τα γεύματα. Αυτά τα σνακ είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά παράλληλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά!
1. Φρέσκο φρούτο εποχής και 1 ποτ. γάλα 0%
2. 2 κρακερς σικάλεως με Κατίκι Δομοκού
3. 2 πολύσπορα κριτσίνια με cottage cheese
4. 50γρ. παστέλι με μέλι
5. 100γρ γιαούρτι 2 % με σπιτική μαρμελάδα ή λίγο γλυκό κουταλιού
6. 10 αμύγδαλα ωμά ανάμεικτα με λίγες σταφίδες και αποξηραμένα κράνα
7. Μπαστουνάκια καρότου και αγγουριού
8. 2 ρυζογκοφρέτες με μέλι
9. 1 φέτα ψωμί σικάλεως με 30γρ. ανθότυρο
10. 1 κριθαρένιο παξιμάδι με τριμμένη ντομάτα και ρίγανη
11. 1 μικρό βραστό καλαμπόκι
12. 1 μικρή ψητή ή βραστή πατάτα με γιαούρτι ή cottage cheese
13. 2 μπισκότα ολικής αλέσεως και 1 κούπα πράσινο τσάι
14. 1 σούπα (έτοιμη) ( knorr) με 2 φρυγανιές
15. 1 μήλο κομμένο σε ροδέλες με λίγο φυστικοβούτυρο
16. 1 μπολ κουάκερ με τριμμένο μήλο, μέλι και κανέλα
17. 1 ποτ αριάνι (ξυνόγαλο) και 1 παξιμάδι
18. Τοστ με ψωμί ολικής αλέσεως , τυρί άπαχο και ντομάτα
19. Ζελέ με φρούτα
20. 1 μπάρα δημητριακών